Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Oorlog in Oekraïne zorgt voor een cafeïne tekort

jul 13, 2022
Snuifpoeder

Of het nu precies de Oekraïense strijders van Zelensky zijn, of de dappere mortier bedieners van Vladmir, jij mag het zeggen. Volgens ons maken ze zich allebei schuldig aan de explosieve vraag naar cafeïne. Die mannen willen natuurlijk strak en wakker blijven. Maar wat de ene gebruikt dat kan de andere niet bezitten. Dus zitten wij met de gebakken peren want natural cafeïne is niet meer verkrijgbaar op de hele wereld.

Meer oorzaken

Vanzelfsprekend is er meer aan de hand dan cafeïne slikkende soldaten rondom Kiev. Door de torenhoge brandstofprijzen is de productie, het vervoer, de verpakking en de distributie van cafeïne op de hele wereld in de verdrukking gekomen. We blijven zoeken want we geven niet zomaar op en stoppen veel energie in het werven van nieuwe contacten. Zoveel energie dat we zelf wel wat cafeïne kunnen gebruiken.

Wel synthetische cafeïne

De synthetische versie is door ons wat groter ingekocht, al zouden we meer willen kopen dan we kunnen. Toch kunnen we onze klanten blijven bedienen en dat is altijd onze prioriteit. Synthetische cafeïne bestel je HIER.

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke cafeïne

Terwijl je nipt aan je ochtend latte, bedenk dan dat de consumptie van cafeïne geworteld is in de oudheid, daterend uit de oudheid , gehuld in eeuwen van mythe en legende. Zo heeft koffie in haar moderne vorm heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in Arabië tijdens de Middeleeuwen, terwijl thee al sinds vóór de gewone tijdrekening in China werd gedronken. En ook een andere stof, cacao, speelde een belangrijke rol in het dagelijks leven van de precolumbiaanse beschaving in Midden- en Zuid-Amerika. Stuk voor stuk allemaal bronnen van cafeïne.

De populariteit van deze dranken verspreidde zich al snel en de vraag in de rest van de wereld nam toe. Tegen de 17 e eeuw, koffie, thee en chocolade was geworden stevig verankerd in de sociale en praktische gebruiken van een groot deel van het Westen.

Blijf op de hoogte

Als je op de hoogte wilt blijven van de voorraad en je wilt gratis en vrijblijvend een seintje in je mailbox ontvangen als er weer natural cafeïne is, dan kan dat. Zorg dat je als eerste op de hoogte gehouden wilt worden.

Dat doe je als volgt:

  • eerst log je in op je account (of maak eerst een account aan)
  • bezoek de productpagina
  • bij het product zie je de zin “Informeer mij wanneer dit product op voorraad is”, klik daar op
  • nu ontvang je gratis en vrijblijvend een mail als de voorraad wijzigt