Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Iemand is 5710 kilo cocaïne armer

jul 13, 2022
5710 kilo coke

Antwerpen, Driebergen – In de haven van Antwerpen werd op 12 juni een flinke hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een container met rijst. Het Landelijk Parket en de politie hebben de zaak in onderzoek. De partijen worden alsmaar groter en met de wetenschap dat ongeveer 1/10 van het gesmokkelde witte pretpoeder onderschept wordt, weten we dat de voorraad nog steeds voldoende is.

Rijst uit Paraguay

De partij cocaïne, 5710 kilo, zat in een container met rijst die uit Paraguay kwam. De Belgische Douane wist de partij te onderscheppen en uit onderzoek kwam naar voren dat deze container de bestemming Nederland had. De politie in Nederland werd gewaarschuwd  en doet onderzoek naar de afnemer van de container.

Weer een taskforce

Sinds kort is er weer eens een nieuwe taskforce opgestart. Het mag tenslotte wat kosten en justitie heeft met die honderden miljoenen kostende strijd toch mooi bijna een einde gemaakt aan het drugsgebruik, de smokkel en de criminaliteit.

Met de taskforce Fortius pakken de Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten de smokkel en handel van cocaïne tussen de Antwerpse haven en Nederland aan. In twee maanden tijd is al een tiental verdachten aangehouden en zijn grote hoeveelheden drugs in beslag genomen. Bijna 80 procent van de verdovende middelen die in Antwerpen binnenkomen heeft de bestemming Nederland.

Propaganda van justitie

bron en foto: politie.nl