Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Opeens weet je het, je maakt een XTC spel

feb 14, 2022

Precies op het moment dat je echt denkt dat het allemaal niet knettergek genoeg kan zijn, dan komt de overheid weer met een idioot plan. Ze trekken gewoon weer een potje open van een paar ton euro want het geld klotst immers tegen de plinten. Bij de politie zijn ze er vanaf nu toch weer in geslaagd zichzelf nóg belachelijker te maken. Waarom? Ze komen met een XTC spel!

Ikxtcwatjijnietziet.nl: jeugd bewust maken van XTC-wereld

De makers van de meest debiele, maar vooral kinderachtige website moeten zelf nog iets gehad hebben dat nog op een stoffige 3,5″ floppy stond, of ze moeten geheel in stijl aan de LSD zegeltjes gelikt hebben voor ze aan het programmeren sloegen. Het tenenkrommende spel ikxtcwatjijnietziet.nl is volgens de maker een manier om jongeren te stimuleren om met hun vrienden, ouders of leraren te praten over synthetische drugs.

De politie weer

De politie heeft een game ontwikkeld (hadden we die niet bedacht om inbrekers te arresteren of om Ali B. op zijn schuiladres aan te houden?) om jongeren bewuster te maken van de wereld achter XTC. Steeds verder maken die blauwe petten zich volstrekt ongeloofwaardig als ze zeggen dat ze manuren tekort komen, of als ze serieus genomen wensen te worden. En klagen over geld tekort mag na het schaamteloos presenteren van dit Sesamstraat achtige kutspelletje natuurlijk al helemaal niet meer.

We gaan produceren

In het spel – bij de politie hebben ze overduidelijk geen medewerkers met kinderen die gamen – krijgt de gamer een ‘rondleiding’ door de gehele keten van de XTC-productie. Van het inkopen van grondstoffen, het maken van pillen, het dumpen van drugsafval, dealen van pillen tot het gebruik van XTC op een festival. Knettergaaf als je – pak hem beet – een jaartje of 8 bent en op deze website terecht komt. Iedereen die al wat ouder is zal de schouders ophalen en doorklikken.

Ze geloven er in

En dan lezen we over de ‘game’: “De lichte vormgeving in combinatie met een onderwerp als XCT zorgt voor een ongemakkelijk gevoel bij de gamer. Door dat ongemakkelijke gevoel wordt de speler aangezet tot nadenken en gestimuleerd om over XTC te praten met vrienden, vriendinnen, ouders en leraren.”

Vermoeden

Wij zeggen niet dat het zo is, maar we krijgen na het zien van deze tot ver onder het justitiële dieptepunt gedaalde kleuter website toch ernstig een onderbuik gevoel. Was het het zoontje van 11 van een commissaris die zich mocht uitleven in de hoop een ICT baan bij de overheid te krijgen op termijn? Of is er tussen de kansloze ICT’ers die zijn blijven hangen bij de overheid toch nog één slimmerd die nog een onaangebroken subsidiepotje wist te tackelen en op een zeer eenvoudige doch snelle wijze wist te cashen?

Belastinggeld

Goed we kunnen er natuurlijk lacherig om doen, maar was het niet Lubach die al breed heeft uitgemeten dat XTC én niet gevaarlijk voor je is én bovendien ook niet verslavend? En toch zijn er steeds weer droeftoeters in de politiek en bij justitie die het voor elkaar krijgen om vele miljoenen euros los te peuteren uit de staatskas in de strijd tegen de xtc pil. Een strijd waarvan wij en jullie inmiddels weten dat hij kansloos is. Maar ja, je houdt wel een half demente lsd slikkende computerprogrammeur aan de slag. Het mag weer wat kosten.

Dit zegt de politie over de oorlog tegen drugs

Niet boos worden op deze redactie, de politie zegt zelf ook dat de oorlog tegen drugs zinloos is.

Zelf zien?

Niet zeggen dat we je niet gewaarschuwd hebben. En als je onder de acht bent, kijk dit spel dan met je broertje:

https://www.ikxtcwatjijnietziet.nl/