Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Oproep: koop je bananen bij de Aldi!

apr 6, 2019

Boeren, burgers en buitenlui opgelet! Haast je naar de supermarkt waar je normaal niet dood gevonden wilt worden, de Aldi. Want daar is de kans enorm dat je kakelverse sneeuwwitte onversneden Colombiaanse cocaïne aantreft tussen de bananen.

Cocaïne in de Aldi

Okay, je moet er wel ff voor naar Duitsland rijden, maar dan heb je ook wat. Daar werd een recordhoeveelheid van de klasse A-cocaïne – ongeveer 500 kilogram – ontdekt in kisten met bananen in de buurt van supermarkten in Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Zes vestigingen vol met cocaïne

Medewerkers van zes vestigingen van de supermarktketen Aldi in Rostock en het logistieke centrum Aldi in Jarmen, nabij de Oostzee-eilanden Usedom en Rügen, ontdekten op woensdag een totaal van ongeveer een halve ton cocaïne verborgen in bananendozen. En wat doe je dan met je zwaar onderbetaalde luizenbaan? Dan bel je de politie.

Straatwaarde 25 miljoen

De waarde van het witte poeder zou volgens de rapporten een straatwaarde van ongeveer € 25 miljoen kunnen hebben. Volgens Harald Nowack, woordvoerder van het parket in het Duitse Rostock, is het nog steeds niet duidelijk om precies te zeggen hoe groot de vondst eigenlijk is.

“We hebben de uiteindelijke hoeveelheid nog niet, omdat we het vanwege de enorme hoeveelheid eenvoudig nog niet hebben kunnen evalueren,” vertelde Nowack NDR 1 Radio MV. Maar één ding is zeker: “Deze omvang is echt uniek voor Mecklenburg-Voor-Pommeren.” Uit eerste onderzoek is gebleken dat de ontdekking minstens 500 kg cocaïne bedraagt.

Door heel Duitsland doorzocht

Na de ontdekking in de noordelijke staat zocht de politie naar soortgelijke gevallen in andere delen van Duitsland. Donderdagmiddag was er echter niets gemeld buiten Mecklenburg-Voor-Pommeren, zei een woordvoerder van het openbaar ministerie van Rostock. Het onderzoek is overgenomen door een team bestaande uit leden van de Staatscriminaliteitspolitie (LKA) en het douanekantoor van Hamburg.

Vanuit Zuid Amerika

De bananendozen met de cocaïnepakketten kwamen naar verluidt per schip uit Latijns-Amerika. Om tactische redenen heeft de woordvoerder van de overheid niet gezegd naar welke havens ze zijn verzonden. Kennelijk zijn ze bang voor een stormloop op bananen.

Wat zit je nou te lezen?

Verspil geen tijd, hop naar de grootgrutter Aldi en sla je slag. Kopen die bananen!