Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

50plus wil het leger inzetten, serieus

apr 5, 2019

Omdat de politie druk is met flitsen, fuiken en met 20 man aanwezig te zijn bij het ontruimen van een wietkwekerij met 18 planten zijn ze onderbemand. Volgens 50Plus is de politie niet in staat om krachtig op te treden tegen de steeds verder oprukkende drugsbendes in Nederland.

Het leger

En nu heeft de partij die zich druk moet maken om pensioenen en kortingskaarten voor het Openbaar Vervoer bedacht dat in Brabant het leger moet worden ingezet.

Militairen uit Oirschot

Allereerst zouden de militairen van de basis Oirschot moeten worden ingezet in strijd tegen de drugscriminaliteit. Ze zouden volgens het plan intensief moeten gaan samenwerken met de provincie, gemeenten en het Openbaar Ministerie.

Drones en nachtkijkers

“Zodra de politie een melding krijgt, zouden militairen met drones, nachtkijkers of infrarode camera’s kunnen assisteren. Ze hebben de technische apparatuur en wat is er op tegen om die te gebruiken? Levert het niks op, dan levert het niks op. Maar mocht blijken dat de samenwerking wel effectief is, dan is de pilot een mooi voorbeeld voor de rest van Nederland.”

Den Haag

Hoeveel kans het voorstel van Krol en de zijnen maakt in politiek Den Haag, is ook voor hem niet duidelijk. “Nieuwe vormen van samenwerking zijn voor de overheid altijd een beetje lastig”, meent hij. “Ze moeten daar eerst een beetje aan wennen.”

Vier zetels

Gelukkig heeft deze fossielen partij maar 4 zetels in de Tweede Kamer en zal het plan een vroege dood sterven. Maar Krol heeft wel weer even de aandacht op zich weten te vestigen.