Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Opsporing wietkwekerij door overcapaciteit politie

apr 19, 2023
Wiet in Haaren

Haaren – Het is zo stom, de politieleiding blijft maar jammeren dat ze een gebrek aan capaciteit hebben. En toch staat het opsporen van de mensen die de coffeeshops bevoorraden bovenaan het prioriteitenlijstje. En met dat jagen op die wietplanten wordt het milieu alsmaar crimineler.

97 plantjes

In Haaren is een schuur aan de Scheurbroeksesteeg vrijdag 14 april een echte wietkwekerij aangetroffen. In de schuur stonden 97 vrijwel oogstrijpe wietplanten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De politie kwam de plantage door een stroomstoring op het spoor. Dus niet door:

  • wateroverlast
  • stankoverlast
  • brand
  • berovingen

Onderzoek agenten

Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in naar aanleiding van een storingsmelding, bij een aantal huizen was namelijk de stroom uitgevallen.  Een sterke wietlucht leidde naar een stenen schuur in de achtertuin van een vrijstaande woning. Er stonden 97 bijna oogstrijpe planten.

Jokten de agenten?

Ook was er flink geïnvesteerd in materiaal. Zo hingen er vier assimilatielampen, een filter en stonden er vier transformatoren en twee metalen kachels. Jawel, beste lezers: er was flink geïnvesteerd in apparatuur zoals een filter. En tóch wisten de agenten met hun speurneuzen een sterke wietlucht te traceren, als waren het opgeleide drugshonden! We moeten natuurlijk wel noteren dat door de elektriciteitsstoring de afzuiging waarschijnlijk ook buiten bedrijf stond.

73 jaar

Tegen de 73-jarige bewoner van het huis behorende bij deze schuur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doordraaien

Intussen koopt de coffeeshop gewoon illegaal in aan de achterdeur en wordt er niet 1, we herhalen NIET 1 jointje minder gerookt in Nederland. Gewoon weer een triest bericht.

De foto komt van politie.nl