Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Overdracht partij wiet verhinderd

apr 4, 2023
Wietkwekerij professioneel

Schijf – Politiemensen verstoorden donderdagmiddag 30 maart 2023 vermoedelijk een drugsoverdracht. Ze hielden daarbij drie verdachten aan en namen een fikse hoeveelheid softdrugs in beslag. De aangehouden verdachten zijn een 27-jarige man uit Oudenbosch, een 20-jarige vrouw uit België en een 19-jarige man uit België.

Politie kreeg ‘signalen’

Een wijkagent had gemeld dat hij signalen kreeg dat er in het bos nabij de Schietbaan in drugs werd gedeald. Surveillerende politie-eenheden deden hier donderdagmiddag onderzoek naar. Ze zagen op een parkeerplaats aan de Nederheidsebaan meerdere auto’s staan en besloten die te controleren. In twee van de auto’s troffen de agenten meerdere zakken met daarin softdrugs aan.

Personen aangehouden

De bestuurders van de auto, een 27-jarige man uit Oudenbosch en een 19-jarige man uit België en zijn 20-jarige bijrijdster zijn aangehouden op verdenking van bezit/handel in verdovende middelen. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Ook hun auto’s en telefoons zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie heeft ter plaatse ook alle andere aanwezigen gesproken en hun auto’s gecontroleerd. Zij mochten daarna hun weg vervolgen.

18 kilo wiet en 1,5 kilo hasj

Uit het politieonderzoek bleek dat in beide auto’s samen zo’n 18 kilo wiet en ongeveer 1,5 kilo hasj lag. De partijen drugs zijn in beslag genomen. Politiemensen hebben na het aantreffen van de partijen drugs ook een onderzoek ingesteld in de woning van de Nederlandse verdachte. Daar zijn geen bijzonderheden bij aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort. De verdachten zitten nog vast en worden vandaag verhoord.

Bron: politie.nl

Onderdeel van de war on drugs

Jagen op wietkwekers blijft de hoogste prioriteit bij het korps. Wiet dat legaal gedoogd verkocht mag worden in een koffieshop en waarvan zo goed bewezen is dat het een medicinale werking heeft dat zelfs apothekers het verstrekken. Maar vooral dat laatste daar wil de staat de monopoly op behouden.