Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drie aanhoudingen voor faciliteren wietteelt

apr 4, 2023
Cannabis plantenWiet (geen hennep!)

Leeuwarden – De politie heeft maandag 3 april in Leeuwarden drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vastgoed gerelateerde criminaliteit, waaronder het faciliteren van professionele hennepteelt. Het gaat om drie mannen van 55, 33 en 28 jaar uit Leeuwarden. Zij worden daarnaast verdacht van hulp bij wederrechtelijk verblijf en valsheid in geschrifte/oplichting.

Woning en bedrijfspand Leeuwarden

In het onderzoek zijn maandagochtend ook doorzoekingen geweest in een woning en een bedrijfspand in Leeuwarden. De politie heeft administratie en gegevensdragers in beslag genomen, die mogelijk waardevolle informatie bevatten voor het onderzoek.

Langdurig onderzoek

De politie startte halverwege 2022 een onderzoek, nadat zij informatie kregen waarin deze verdachten in verband met het faciliteren van wietteelt naar voren kwamen. Ook kreeg de politie hierover verschillende meldingen van oplettende burgers. Uit verder onderzoek kwamen er vervolgens ook andere verdenkingen aan het licht.

Onderzoek nog niet klaar

Het onderzoek is met de aanhoudingen en de doorzoekingen nog niet afgerond. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl

De dienst communicatie en marketing heeft overduidelijk ingezet op het begrip ondermijning. In ontelbaar veel persberichten van justitie kom je te pas en te onpas het woord ondermijnen tegen. Het enige dat met de oorlog tegen de wietplant wordt ondermijnd naar onze bescheiden mening is belastinggeld.