Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Overheid USA erkent dat cannabis kankercellen doodt

feb 5, 2020

De Amerikaanse regering heeft een pagina toegevoegd aan hun officiële website met adviezen omtrent kanker. Die gaat over het gebruik van cannabis en cannabinoïden, niet-psychotrope bestanddelen van de wietplant.

Zwart op wit

Op de pagina staat zwart op wit dat cannabis kankercellen doodt. Een ander opmerkelijk feit dat wordt genoemd is dat recent onderzoek aan het licht bracht dat het roken van wiet tijdens de tienerjaren niet gelinkt is aan depressie, longkanker of astma in het latere leven.

National Cancer Institute

Het National Cancer Institute is onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Gezondheid. Het instituut adviseert dat “cannabinoïden nuttig kunnen zijn bij de behandeling van de neveneffecten van kanker en van de kankerbehandeling” door het te roken, te eten in gebak, te drinken in thee of onder de tong te spuiten.

Andere heilzame werkingen

De website, cancer.gov, schrijft bovendien over andere heilzame werkingen: cannabinoïden hebben een ontstekingsremmende werking, ze blokkeren de groei van kankercellen, verhinderen de groei van bloedvaten naar tumoren, hebben een antivirale werking en verzachten spierspasmen die door multiple sclerose worden veroorzaakt. Een hele mond vol, en bovendien feiten die de pharma maar wat graag ontkent.

Muizen

De website laat weten dat in onderzoeken kankercellen in muizen gedood werden nadat de dieren werden voorzien van aan cannabis. In de VS zijn momenteel twee medicijnen beschikbaar die door de overheid zijn goedgekeurd en die cannabinoïden bevatten.