Gek op cocaïne? Eet meer paling!

De paling is een ernstig bedreigde vissoort en liefhebbers van cocaïne zullen blij verrast zijn als ze weten dat de glibbers stijf staan van de cocaïne. Maar de vissen hebben door de coke wel weer problemen om zesduizend kilometer af te leggen om te gaan paren.

Het is alom bekend dat er veel ongewenste stoffen in ons drinkwater terecht komen. Vooral medicijnen en drugs krijgen nu een slechte naam, maar iedereen die wel eens oplet wat fabrieken zoals Dupont en Bayer op het oppervlakte water lozen die weet dat dit eigenlijk peanuts zijn. Toch willen onderzoekers zich nu verdiepen in palingen.

Daarom worden palingen nu in het kader van onderzoek gedurende vijftig dagen door onderzoekers in laboratoria op cocaïne gezet. Zo proberen ze de effecten ervan op de vissen te achterhalen.

National Geographic zegt:

Europese palingen hebben een complex leefpatroon. Ze brengen vijftien tot twintig jaar door in het zoete of brakke water van Europese binnenwateren voordat ze de Atlantische Oceaan oversteken om in de Sargassozee ten oosten van de Cariben en langs de oostkust van de VS te kuitschieten. Hoewel palingen ook worden gekweekt voor consumptie, wordt de wilde populatie door de International Union for Conservation of Nature als ernstig bedreigd aangemerkt. Dat heeft te maken met dammen en andere veranderingen in waterwegen die de migratie in de weg staan, overbevissing en allerlei vormen van watervervuiling.

Een onderzoek dat in Science of the Total Environmentis gepubliceerd, toont aan dat de palingen met name in hun vroege levensfase kwetsbaar zijn voor sporenconcentraties cocaïne.

Trek gekregen? Alsjeblieft.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Een gedachte over “Gek op cocaïne? Eet meer paling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.