Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pannenkoek probeert agent aan te rijden

jan 5, 2019
Politieagent

Van sommige mensen sta je er echt van te kijken dat ze nog net voldoende hersenen hebben om te kunnen ademhalen. In Alkmaar leeft zo’n soort.

Op donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur zag de politie een personenauto geparkeerd staan op een invalideparkeerplaats aan het Geert Groteplein in Alkmaar. Aangezien de auto niet was voorzien van een invalideparkeerkaart, leek een bekeuring op zijn plaats. Terwijl de politie de gegevens van de auto opvroeg, kwam de eigenaar (een 40-jarige Alkmaarder) aanlopen.

Op agent ingereden

Toen de man de bekeuring kreeg reageerde hij boos, stapte in zijn auto en reed weg. Na een rondje over het parkeerterrein gaf hij gas en stuurde in de richting van de politieman. Vrezend dat hij zou worden aangereden, trok de politieman zijn wapen en dwong de automobilist te stoppen. De man werd aangehouden.

Wikkels met harddrugs

Tijdens de fouillering vond de politie elf wikkels met vermoedelijk harddrugs en een zakje wiet in zijn kleding. De politie nam de drugs in beslag.

Speekseltest positief

Bij een speekseltest testte de verdachte bovendien positief op het gebruik van THC (de werkzame stof uit wiet). De man moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

bron: politie.nl