Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

PayPal struikelt over Wapwinkel producten

jul 3, 2021

Post van PayPal deze week waarvan we de inhoud met jullie willen delen. Deze Amerikaanse partij is over de hele wereld bekend om de eenvoudige manier van afrekenen bij webshops. Maar dit Nasdaq genoteerde bedrijf heeft een opmerkelijke policy.

De post

We citeren een deel uit de ontvangen email waarbij dient opgemerkt te worden dat deze tekst ook online te vinden is; we willen immers geen briefgeheim tussen de partijen schenden:

We hebben uw rekeningactiviteit geëvalueerd en geconstateerd dat u het Beleid inzake redelijk gebruik van PayPal hebt geschonden. In het bijzonder de verkoop van drugs, steroïden, aan drugs verwante artikelen, bepaalde gereguleerde stoffen of andere producten die de veiligheid van de consument in gevaar brengen

Post van PayPal

Drugsgerelateerd

Drugsgrelateerde producten zijn eigenlijk hele vage producten waar partijen zoals PayPal zich achter verschuilen. Want als iemand balpennen verkoopt dan zoekt niemand daar wat achter. Totdat een complete school voortgezet onderwijs de balpennen uit elkaar schroeft en de onderste helft gaat gebruiken om er cocaïne mee te snuiven. Dan opeens is het een drugs gerelateerd product.

Gevaar

Onze winkel ligt onder een vergrootglas bij allerlei instanties. En daar zijn we blij mee, want dat houdt ons ook scherp. We zullen natuurlijk nooit producten verkopen die de gezondheid van onze klanten kan schaden bij normaal gebruik. Net zoals de Praxis geen Stanleymessen verkoopt om er mensen mee te verwonden zeg maar. En toch worden we altijd in een hoek geplaatst waartegen we steeds moeten knokken.

Bezwaar

PayPal stelt ons in de gelegenheid om bezwaar te maken tegen hun beslissing, maar eigenlijk weten we de uitkomst van dat bezwaar al. We proberen het vanzelfsprekend wel, maar in elk geval is jullie als klant tot die tijd de mogelijkheid ontnomen om gebruik te maken van deze betaalmethode. Gelukkig kent onze website ontelbare alternatieven.

Toekomst

Voor in de toekomst hebben we voor een aantal producten wel de mogelijkheid om met PayPal af te rekenen. We openen namelijk een aantal onafhankelijke webwinkel binnenkort die producten voeren die ook op Wapwinkel te krijgen zijn, maar op de nieuwe websites staan deze dan exclusief. Denk daarbij aan capsules of voedingssupplementen. We doen dit speciaal om onze klanten tegemoet te komen die met een betaalmethode zoals PayPal willen afrekenen. Daarnaast zullen deze niche webwinkels een nog iets uitgebreider assortiment krijgen.

Ontwikkelingen

Zodra er ontwikkelingen te melden zijn inzake ons geschil met PayPal dan maken we daar in dit blog melding van uiteraard, want zoals gebruikelijk blijven we jullie als klant actueel informeren. Mocht je in de tussentijd vragen hebben met betrekking tot het (tijdelijk) stopzetten van de betaalmethode PayPal, neem dan gerust contact met ons op.