Pillenkoning van Wernhout (77) opgepakt

Foto: politie

WERNHOUT – Bij het uitladen van 4.000 kilo cocaïne vorige week bij een transportloods in Hazeldonk, bleek tussen de aangehouden personen een bekende van justitie te zitten. Het gaat om de 77 jarige JanB. uit Wernhout. De man staat bekend als de Pillenkoning.

Volgens De Telegraaf is deze ‘drugsopa’ geen onbekende in de wereld van harddrugs: de afgelopen jaren is hij al vaker opgepakt in verschillende drugszaken. Nadat de Belgische douane was getipt  vond de Nederlandse douane afgelopen vrijdag 4.000 kilo cocaïne tussen een lading bananen. Het zou gaan om de grootste cocaïne vangst ooit in de provincie Brabant. Drie mannen werden aangehouden, terwijl ze de lading uit een vrachtwagen aan het laden waren. Naast Jan B. werd volgens De Telegraaf ook zijn kleinzoon opgepakt.

In het grensdorp is B. geen onbekende. “Jan kent de gevaarlijkste criminelen van Nederland. Ze noemen hem de ‘pillenkoning van Wernhout’, zegt een dorpsgenoot tegen de krant. Geen onterechte titel, zo blijkt uit onderzoek van de krant: In 2013 werd er een xtc-lab ontdekt op zijn complex. En in 2009 werd hij veroordeeld, omdat hij lid was van een xtc-bende.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *