Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie altijd druk met ‘hennep’

jan 29, 2021
Sealsbags met wietFoto: © Gemeente Tilburg

update 30-01: politie vraagt meer geld

De politie en de burgemeesters zouden in theorie andere dingen aan hun hoofd moeten hebben. Maar nee hoor, ze blijven maar druk met het opsporen van wietkwekerijen en het sluiten van panden.

Helmond

Zo moet een woning aan de Wolfstraat in Helmond op last van burgemeester Blanksma voor drie maanden dicht. De burgemeester maakt gebruik van de Wet Damocles omdat er vorig jaar een wietstekkerij met 1.263 wietplanten en andere zaken die wijzen op professionele handel in drugs. 

Tuincentrum

Zelfs een tuincentrum is niet meer veilig als het gaat om de verkoop van spullen om planten te kweken. De gemeente Eindhoven heeft ook een tuincentrum aan de Loostraat in Tongelre gesloten. De politie trof daar in oktober wiet gerelateerde goederen aan.
Er werden verschillende goederen en stoffen die bestemd zijn voor het opzetten van grootschalige of bedrijfsmatige wietkwekerij aangetroffen. Denk daarbij aan assimilatielampen, armaturen, koolstoffilters, ventilatoren, groeimiddelen, temperatuurregelaars en strijkzakken.
Het pand is vanaf afgelopen donderdag gesloten. De sluiting duurt drie maanden.

Garagebox

Toen de politie in Tilburg garageboxen controleerde in de Akkerstraat (tussen Korvel en de Bredaseweg) werden dinsdag vier sealbags, met in totaal 10 kilo wiet, en twee weegschalen gevonden. Het materiaal lag in dezelfde box. De huurder is aangehouden.

Veenendaal

Burgemeester Gert-Jan Kats sloot vorige week aan de Veenendaalse Pelikaanstraat een schuur vanwege een wietkwekerij. Bij de eigenaar werden ook cannabisproducten voor de verkoop aangetroffen. De man maakte CBD olie voor patiënten. De burgemeester vindt een wietkwekerij in een woonwijk vanwege brandgevaar niet wenselijk. Ook waren er geen vergunningen voor deze handel aanwezig. Op basis van de Opiumwet sloot Kats het pand voor drie maanden. 

Wiet in flatwoning

In Tilburg is een flatwoning aan de Edisonlaan is zaterdagnacht rond 04.00 een wietkwekerij aangetroffen. De kwekerij met circa 300 planten werd door de politie gevonden na een anonieme melding over een verdachte situatie. De 31-jarige bewoner is aangehouden.

Jacht op wietplantjes

En zo kunnen we. nog wel uren doorschrijven. Het land staat in brand, agenten draaien overuren en toch blijkt het dat er steeds maar tijd over is voor de jacht op plantjes.

Ja hoor, daar is hij dan

Het is zo voorspelbaar, maar toch komt het steeds weer hard aan. Er moet WEER meer geld komen. De politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de Raad voor de rechtspraak hebben fors meer geld nodig om hun rol in de rechtsstaat te kunnen waarmaken, zeggen ze in dagblad Trouw. Ze hopen van een volgend kabinet 850 miljoen euro extra budget te kunnen krijgen, schrijft de krant. Dat geld willen de organisaties onder meer gebruiken om personeelstekorten op te lossen en verouderde ICT-systemen te vervangen.

Intussen vinden agenten de tijd om drie plantjes bij iemand uit zijn tuin te halen, de jeugd te vermaken tijdens de lockdown met online gamen en hebben hele bataljons de tijd om halve dagen te posten op Facebook, Twitter en Instagram.