Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie beëindigt feest Mexicaan

nov 29, 2020
Fiesta Mexicana

Stel je bent Mexicaan, woonachtig in Nederland en je keert op korte termijn voorgoed terug naar je vaderland. Je hebt in Nederland een toffe vriendenkring opgebouwd van een mannetje of vijftig. Dan kan je met de stille trom vertrekken, maar je kunt ook nog één keer een goed feestje geven.

Appartement

De politie in Den Haag maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een einde aan het Mexicaanse afscheidsfeestje. Dat feest vond plaats in een appartement aan de 1e Lulofsdwarsstraat. De buurt had zich de moeder gebeld inzake geluidsoverlast. Geschrokken bezoekers van het illegale feest gooiden vervolgens drugs vanaf het balkon naar beneden. Enkele personen zijn aangehouden.

Fiesta Mexicana

Burgemeester

Burgemeester Van Zanen van Den Haag noemt het een schande dat feestgangers zich “agressief hebben gedragen tegen onze politie”. Volgens hem is het goed dat er een einde is gemaakt aan het illegale feestje. “Vijftig mensen in een woning is onverantwoord in een tijd dat we het virus moeten terugdringen. We blijven streng handhaven op de coronamaatregelen en dus ook op deze illegale feesten.”

Terugkeer

Wanneer de Mexicaan vertrekt naar zijn eigen land is niet bekend. De politie heeft de op straat gegooide zakjes drugs netjes opgeruimd en na de aanhoudingen werd het weer rustig in de Lulofsdwarsstraat.