Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie blundert bij inval vermeende wietkwekerij

feb 19, 2019

Met infrarood camera’s gingen de speurneuzen op zoek en ze troffen een woning waar een enorme warmtebron was. Bovendien was er een torenhoge elektriciteitsrekening en draaien er flinke ventilatoren.

De bewoner Rob Butvila uit het Australische Adelaide keek wel erg vreemd op toen hij thuiskam van zijn werk. Het slot van het hek voor zijn huis was geforceerd. Er zat een briefje tussen van een agent dat ze in zijn woning waren geweest omdat het vermoeden bestond dat Rob wiet kweekte.

Deuren geforceerd

Niets ontziend drong de politie zijn woning binnen en forceerden ook nog een deur van een slaapkamer met grof geweld. En in die slaapkamer troffen ze geen wietkwekerij, maar een Bitcoin mining computer. Met een dergelijke computer worden Bitcoins gemined. Dergelijke computers worden zeer warm en hebben nogal wat koeling nodig.

Geen excuses

Van excuses willen de Australische dienders amper weten. Ze zeggen altijd hun best te doen ‘zo weinig mogelijk’ schade aan te richt bij een inval. Rob Butvila laat het daar echter niet bij zitten en neemt juridische stappen tegen de politie om zijn schade te verhalen.