Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie kweekt goodwill door inval in stash coffeeshop

mrt 23, 2021
Stash MaastrichtFoto: Politie Maastricht Facebook

Marketing, je moet het maar snappen. ‘De politie is je beste vriend’ was natuurlijk al niet meer zo’n lekkere slogan, maar in Maastricht breken ze zo ongeveer de laatste restanten goodwill die er nog waren compleet af.

Gedogen of uitlokking

Kijk, als je gedoogt aan de voordeur van een coffeeshop, maar vervolgens wel permanent jaagt op alles wat er aan de achterkant gebeurt, is het dan nog te rechtvaardigen bij de burgers? Of neigt het dan naar uitlokking? In Maastricht toont de politie als een overwinningstrofee haar ‘buit’ nadat ze de opslag van een coffeeshop compleet hebben leeggeroofd. Alsof dat gaat helpen.

Kwekers en coffeeshops

Het is echt niet alleen je buurman die vijf plantjes tegen de schutting heeft staan, of jijzelf met drie planten op je balkon die door de wietstazi wordt vervolg en opgejaagd. Nee, ook de coffeeshops zijn steeds vaker de klos. Hoewel gedoogd wiet mogen verkopen, blijft de politie volkomen zinloos jagen op de voorraden van deze ondernemers. En de communicatie van de blauwe petten verloopt tegenwoordig via Facebook, dus daar lees je dan vol trots: ‘GROTE GELD & DRUGSVANGST IN HEER!

Als een slag voor de drugsmafia, zo doet de politie het voorkomen

Misselijkmakend

Werkelijk misselijkmakend en dat blijkt ook wel uit de reacties van het publiek onder het bericht. Hoe moet een goed lopende coffeeshop het doen met de toegestane handelsvoorraad van 500 gram wiet, hasj en voorgedraaide joints in de zaak? Precies, dat lukt niet dus moet je de voorraad elders bewaren. En die plek werd de trofee van de politie, de helden. Alsof er nu 1 joint minder gerookt kan worden, of dat de kwekers het opeens niet meer zien zitten.

Voorgedraaide joints. Foto: Politie Maastricht Facebook

37 kilo cannabis en 2.200 joints

De agenten in Maastricht beschikken natuurlijk over een neus waar een herdershond jaloers op is want de speurneuzen kwamen af op de hennepgeur. Wat ze aantroffen was 37 kilo wiet en hasj en nog eens 2.200 voorgedraaide joints. En passant pakten ze ook nog eens een deel van de omzet die er was verstopt zodat de ondernemer het voor niets heeft gedaan allemaal.