Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij Velsen-Noord

mrt 23, 2021

Bezigheidstherapie voor de politie. Tegen beter weten in doen ze stoïcijns hun werk, wetende dat het echt helemaal niets helpt om al die wietkwekerijen op te rollen. Eigenlijk houden ze zichzelf voor de gek. Ook in Velsen-Noord weer, al was dit een bijvangst en dus een toevalstreffer.

Onderzoek

Velsen-Noord – Op woensdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Geelvinckstraat in Velsen-Noord naar aanleiding van een mogelijk vuurwapen dat gezien zou zijn. Ter plaatse hield de politie de 29-jarige bewoner aan.

Getuige

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat een man een woning binnenging. Volgens de getuige was de man mogelijk in het bezit van een vuurwapen. In de woning vond de politie inderdaad een vuurwapen. Het bleek om een namaakwapen te gaan, dat niet geschikt is om mee te schieten, maar wel om iemand mee te bedreigen.

Wietkwekerij

Ook vond de politie op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij. Hier stonden zo’n 270 planten. Bij controle bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom

De politie nam het wapen, de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.