Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie ontdekt groot XTC-laboratorium in Eindhoven

okt 19, 2023
Pillen

In een bedrijfspand aan het Verdunplein in Eindhoven deed de politie onlangs een opmerkelijke ontdekking. Duizenden xtc-pillen en honderden liters chemicaliën voor de productie van xtc werden aangetroffen. Een 51-jarige man uit Eindhoven is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zorgwekkende drugsvondst.

Een toevallige vondst

De politie kwam het bedrijfspand op het spoor tijdens een routinematige handhavingsactie, waarbij meerdere bedrijven werden gecontroleerd. Met behulp van een drugshond werden duizenden xtc-pillen ontdekt in een van de bedrijfsruimtes. De agenten doorzochten vervolgens het hele pand en stonden versteld toen ze ook grondstoffen vonden voor de productie van xtc.

Specialisten van de LFO aan het werk

Om de aangetroffen honderden liters chemicaliën te onderzoeken, schakelde de politie specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in. De chemicaliën en de opslaglocatie werden op een veilige en professionele manier ontmanteld en ontruimd.

Verdachte aangehouden

Een 51-jarige man uit Eindhoven werd dezelfde dag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de opslaglocatie voor drugs. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Het onderzoek naar deze schokkende drugsvondst is nog in volle gang.