Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie ontdekt wietbos in Dongen

nov 17, 2017

De politie heeft, naar eigen zeggen, een professionele wietkwekerij aangetroffen met 240 gigantische wietbomen. Deze bomen zouden dezelfde oogst opleveren als 1200 normale wietplanten.

Woensdag 15 november 2017 werd door de gemeente Dongen, Enexis en de politie een integrale controle uitgevoerd in een loods aan de Lage Ham in Dongen. Er waren verschillende signalen dat er in die loods iets niet zou kloppen. Die signalen bleken juist te zijn want verdeeld over 3 ruimtes werd een ‘zeer professionele’ wietkwekerij gevonden. De kwekerij was volledig geautomatiseerd en van alle luxe (muziek? paaldanseressen? goede whiskey?) voor de planten voorzien.

De planten konden daar optimaal groeien en dat deze ze ook. Ze waren ondertussen uitgegroeid naar bomen die een veelvoud van wiet af kunnen geven ten opzichte van de doorsnee plant. Het waren 240 planten maar de opbrengst was vergelijkbaar met bijna 1200 planten. De stroom die hiervoor nodig was werd illegaal afgenomen waardoor er sprake was van diefstal. Maar ook werd het water illegaal afgetapt voor de meter. Ook hier is dan sprake van diefstal. De kwekerij is volledig ontmanteld en alles zal vernietigd worden. De stroom en het water zijn afgesloten. De eigenaar van de loods zal gehoord worden als verdachte. De gemeente gaat de zaak eventueel bestuursrechtelijk aanpakken.

Nu is er vast geen jointje meer te krijgen in Dongen!

Bron en foto: politie.nl