Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie rolt maffia bende Spijkenisse op

jan 25, 2022

De politie in Nissewaard heeft afgelopen vrijdag in een woning in de wijk Vriesland in Spijkenisse, na een instap, veel hoeveelheden soft- en harddrugs gevonden, geld en ook een vuurwapen. In deze zaak zijn direct drie verdachten aangehouden.

Verraders

De politie startte een onderzoek naar de woning na een belletje van een verrader anonieme tip afgelopen december. De woning is een tijd geobserveerd en in tijdens het onderzoek viel op dat er veel kortstondige bezoeken werden gebracht door verschillende mensen.

Inval

Bij de actie van vrijdag werd een inval gedaan en zijn twee mannen gecontroleerd. Bij deze actie werd meer dan 40 gram harddrugs aangetroffen, 750 euro en een geladen vuurwapen. Niet echt de aantallen die je verwacht bij een grote drugsbende. Eigenlijk gewoon best triest, een beetje gebruiker werkt die 40 grammetjes zelf gewoon weg en gaat dan voor 750 euro boodschapjes doe bij de Lidl.

Munitie

In de woning werd meer drugs en munitie gevonden. Deze mannen werden daarop direct aangehouden. Dezelfde dag werd de woning nog bezocht door het Team Parate Eenheid, die de bewoner aantroffen in de woning. Deze verdachte is ook direct in verzekering gesteld. Het team vond opnieuw hoeveelheden soft- en harddrugs (geloof ons nou, dat als de politie spreekt over ‘hoeveelheden’ dan is dat dramatisch weinig). Alledrie de verdachten worden binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam.

Alles is geoorloofd

De gemeente Nissewaard ontvangt een uitgebreid bestuurlijk rapport over deze actie, waarna de burgemeester kan overgaan tot een gedwongen sluiting. Hierdoor kan de rust in de wijk dan terugkeren. Die onrust kwam er naar onze bescheiden mening voornamelijk omdat de politie met groot vertoon de woning binnen viel en niet omdat er wel eens iemand een grammetje speed kocht. Maar ja, alles is geoorloofd in de oorlog tegen drugs.