Cocaïne komt ook anders het land in

cocaïnewasserij

Om de banen bij justitie in stand te houden maken de overheidsdiensten graag melding van enorme partijen cocaïne in containers in de maritieme havens. Toch is het slechts een klein topje van de cocaïneberg. En dan komt er ook nog een grote hoeveelheid op een andere manier naar ons land.

Draaierweg

Amsterdam – Een inbraakmelding leidde zondagochtend 23 januari 2022 tot de vondst van een cocaïnewasserij in een bedrijfspand aan de Draaierweg in Amsterdam-Noord. Vijf personen konden worden aangehouden. De recherche doet nader onderzoek, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Inbraakmelding

Agenten nemen rond 6.00 uur – na een inbraakmelding – poolshoogte op het dak van een fietsenwinkel. Vervolgens zien ze over aangrenzende daken twee mannen rennen. Hierop volgt een korte achtervolging waarbij beide mannen van het dak springen en daarbij gewond raken. Het duo, mannen van 30 en 42 jaar, kan daarop in de directe omgeving van het pand worden aangehouden. De agenten zoeken op de daken verder en komen bij een openstaand dakluik uit waar een sterke chemische geur uitkomt.

Afgevoerd

Binnen treffen ze een opstelling die vermoedelijk als locatie voor het verwerken c.q. versnijden van drugs wordt gebruikt. De aangetroffen verdovende middelen – een nog nader te onderzoeken hoeveelheid verwerkte en onverwerkte cocaïne –  zijn afgevoerd ter vernietiging en de wasserij is ontmanteld. In het naastgelegen pand zijn twee mannen aanwezig. Ook zij zijn aangehouden. Het gaat om mannen van 26 en 43 jaar.
Zij zijn na onderzoek heengezonden. De verdachten van 30 en 42 jaar zitten in de beperkingen en worden verdacht van witwassen en het vervaardigen van verdovende middelen. Datzelfde geldt voor een 47-jarige man die zondagavond in de omgeving van het pand wordt aangehouden.

Aceton 

In het pand lagen alle voor een wasserij benodigde apparatuur, zoals een zogeheten blokkenpers en chemicaliën, waaronder vaten met Aceton. In een wasserij wordt cocaïne uit andere materialen onttrokken. Cocaïne wordt meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding/textiel.

Bron en foto: politie.nl

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *