Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie treft 11 kilo wiet bij internationale actie

mei 15, 2019

In het Brabantse Bergen op Zoom heeft de politie dinsdagochtend drie personen aangehouden in een lopend drugsonderzoek. Het gaat om een vrouw en twee mannen van respectievelijk 48, 30 en 27 jaar.

Binnen zonder kloppen

Zonder te kloppen stapte de politie rond 06.00 uur op zes adressen in Bergen op Zoom binnen.

Internationale actie

De aanhoudingen zijn onderdeel van een internationale politieactie. De verdachten kwamen in beeld nadat de Belgische Federale Gerechtelijke Politie (FGP) op 18 maart een wietkwekerij oprolde in Sint-Martens-Latem. Daar werden toen acht personen op heterdaad betrap en gearresteerd tijdens een drugstransactie. In een kofferbak vonden Belgische agenten 11 kilo aan geknipte wiettoppen. De wietkwekerij met 500 planten werd gevonden en ontmanteld.

Verder onderzoek

Het verdere onderzoek naar de criminele organisatie leidde naar Bergen op Zoom. De Belgische politie deed recent een rechtshulpverzoek aan de Nederlandse politie om de verdachten aan te houden en de woningen te doorzoeken. Dinsdagmorgen stapte de politie de woningen in Bergen op Zoom binnen. De verdachten zijn ingesloten en hun overlevering aan België wordt in gang gezet. De FGP zet het onderzoek naar de criminele organisatie voort.