Politieagenten verdacht van deelname wietbende

DoorRedactie

dec 21, 2018 #agenten, #almelo, #wiet
inspectie-hennepkwekerij

In Almelo zijn twee politieagenten als verdachten aangemerkt in een strafzaak tegen een georganiseerd netwerk van grootschalige wiethandel in Almelo. De agenten worden beschuldigd van de schending van het ambtsgeheim, maar ook wordt hen lidmaatschap van een criminele organisatie verweten.

In totaal moeten er maandag dertien verdachten voor de rechter verschijnen waaronder dus de twee agenten. In totaal zouden er volgens het Openbaar Ministerie nog 36 verdachten in het vizier zijn.

De dertien mannen – tussen 26 en 49 jaar – worden ook verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Sommigen zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit en zware mishandeling. De meesten werden op 4 september opgepakt bij een grote actie van de politie in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo.

Daarbij werden woningen doorzocht, drie wietkwekerijen ontdekt en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Al eerder waren achttien wietkwekerijen ontmanteld in dezelfde zaak.

Woensdagmiddag beslist de rechtbank over de verlenging van de voorlopige hechtenis van tien van de verdachten.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *