Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politieagenten verdacht van deelname wietbende

dec 21, 2018

In Almelo zijn twee politieagenten als verdachten aangemerkt in een strafzaak tegen een georganiseerd netwerk van grootschalige wiethandel in Almelo. De agenten worden beschuldigd van de schending van het ambtsgeheim, maar ook wordt hen lidmaatschap van een criminele organisatie verweten.

In totaal moeten er maandag dertien verdachten voor de rechter verschijnen waaronder dus de twee agenten. In totaal zouden er volgens het Openbaar Ministerie nog 36 verdachten in het vizier zijn.

De dertien mannen – tussen 26 en 49 jaar – worden ook verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Sommigen zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit en zware mishandeling. De meesten werden op 4 september opgepakt bij een grote actie van de politie in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo.

Daarbij werden woningen doorzocht, drie wietkwekerijen ontdekt en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Al eerder waren achttien wietkwekerijen ontmanteld in dezelfde zaak.

Woensdagmiddag beslist de rechtbank over de verlenging van de voorlopige hechtenis van tien van de verdachten.