Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ponypacks en illegaal vuurwerk

dec 28, 2023
inval

Utrecht – Een recent onderzoek door een wijkagent van het basisteam Utrecht-Noord, gestart nadat er meldingen waren over de verkoop van illegale goederen via sociale media, heeft tot een aanzienlijk succes geleid.

Flexteam ingeschakeld

Na onderzoek bleek het verdachte adres in het werkgebied van het basisteam Utrecht-centrum te liggen. De wijkagent deelde zijn bevindingen met de recherche, die vervolgens de zaak overnam. Het districtelijk flexteam werd ingeschakeld om observaties uit te voeren.

Ponypacks met cocaïne

Bij een inval op 23 december, na het observeren van verdachte overdrachten door het flexteam, werd geprobeerd goederen te verbergen. Echter, aanwijzingen in het pand duidden op de opslag en verwerking van drugs. Dit leidde tot de inbeslagname van een grote hoeveelheid vermoedelijke cocaïne, tientallen ponypacks met vermoedelijke cocaïne, een aanzienlijk bedrag aan contant geld, een zak vermoedelijke MDMA/xtc en tientallen kilo’s illegaal zwaar vuurwerk.

Drie verdachten

Bij de inval werden twee meerderjarige verdachten aangehouden, die een relatie met elkaar lijken te hebben. Een derde, minderjarige verdachte is opgeroepen en zal zich op een later moment bij de politie moeten melden.