Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Post Interventie Team boekt succesje

jun 24, 2022

Als je een speciaal team optuigt dan is het natuurlijk belangrijk dat dat team succesvol is om het bestaansrecht te kunnen blijven garanderen. Dit is zo’n bericht, deze keer ter promotie van het Post Interventie Team. Een 25-jarige man uit Hillegom is woensdag 22 juni aangehouden op verdenking van het opdracht geven tot het verzenden van pakketten met verdovende middelen.

1485 kilo naar Australië

In totaal werd 1485 gram cocaïne verzonden naar Australië. Ook zijn 25-jarige vriendin uit Hoofddorp is aangehouden in haar woning op verdenking van witwassen. De medewerkers van het Post Interventieteam (PIT) van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek naar de verzonden postpakketten. Dit onderzoek gebeurde onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Woningen doorzocht

De rechercheurs doorzochten na de aanhoudingen de woningen van de verdachte en zijn vriendin. Hierbij troffen zij onder andere verdovende middelen, grote geldbedragen en digitale gegevensdragers aan. Naast de verstuurde pakketten met drugs, nam de politie ook deze spullen in beslag.

Bangmakerij

Op de export (vorige week wist justitie zelf nog te melden dat er al geen personeel voldoende was om de import te bestrijden en nu is er plots weer personeel dat zelfs de export onderzoekt), het buiten het grondgebied van Nederland brengen, van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar (bangmakerij; op een inbraak in een schuurtje staat ook een maximale gevangenisstraf van een jaar). De hoge maximale gevangenisstraf heeft onder andere te maken met het verband tussen verdovende middelen en de georganiseerde misdaad, waarmee afpersing, uitbuiting en liquidaties gepaard gaan. Veroordeling voor dit strafbare feit kan grote gevolgen hebben voor de dader. Naast een lange gevangenisstraf verliest een veroordeelde ook de mogelijkheid op een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bij veel beroepen is een dergelijke verklaring noodzakelijk. Zo zal een dader van dit strafbare feit na zijn veroordeling niet meer kunnen werken in branches waar een VOG vereist is (alsof er eentje uit het criminele drugscircuit van plan was om überhaupt te gaan werken).