Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Post Interventie Team wil aandacht

DoorRedactie

sep 15, 2021 , , ,
Drugs Amersfoort

Opeens en vanuit het vrijwel niets duiken er persbericht op over het Post Interventie Team. Het watte? Jawel, een team beste lezers. De politie tuigt graag teams op van specialisten als het gaat om drugs. Want ze hebben niet alleen mensen zat, maar het geld klotst er ook tegen de plinten. En om dat de activiteiten van die teams te rechtvaardigen publiceer je wat persberichten over succesvolle zaken.

PIT

Amersfoort – Medewerkers van het Post Interventie Team (PIT) van de Landelijke Eenheid kwamen de 44-jarige verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De aanleiding van het onderzoek was het onderscheppen van een postpakket met 35 kg Amfetamine (wij noemen dat gewoon speed) dat bestemd was voor Saoedi-Arabië. In samenwerking met de wijkagent werd de verdachte dinsdag 14 september gelokaliseerd en aangehouden.

Na de aanhouding werd nog een andere persoon aangehouden die gezocht werd vanwege faillissementsfraude.

Strafmaat

Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar. Let wel: maximale straffen worden nooit opgelegd. Op een inbraak staat ook een maximale straf van vier jaar en inbrekers komen er meestal met een taakstrafje vanaf.

Post Interventie Team

Het PIT is een (alweer) gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *