Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

PostNL gaat tarieven verhogen

aug 9, 2022

Om de winst veilig te stellen, want alles draait uiteindelijk alleen maar om geld, gaat PostNL de tarieven voor het verzenden van pakketten verhogen. Die 350 miljoen euro winst moet immers gegarandeerd blijven, ook als je minder pakjes vervoert.

Minder online gekocht

Het bezorgen van pakketjes en andere postzaken wordt steeds duurder. Dat merkt PostNL. Volgens de bezorger wordt er minder verstuurd en door de inflatie ook minder online gekocht. Nu is dat wellicht bij andere webwinkel het geval, maar onze webwinkel draait als nooit tevoren en wij zien de aantallen alleen maar stijgen.

Uitdagende omstandigheden

Bestuursvoorzitter Herna Verhagen spreekt van ‘uitdagende marktomstandigheden’, meldt de NOS. Om die reden wordt de prijs voor het versturen van pakketjes binnenkort verhoogd, kondigt het bedrijf aan. Hoeveel de prijzen zullen stijgen is nog niet duidelijk. Volgens Verhagen blijft het versturen van brievenbuspost even duur.

Andere oorzaken

We hebben ons er niet in verdiept, maar de oorzaak voor het minder versturen van pakketten kan natuurlijk ook in andere zaken gezocht worden. Zoals de concurrentie die het beter is gaan doen. Of wellicht worden de aantallen vergelijken met de aantallen pakjes die tijdens Corona werden verstuurd. Wij weten het niet, maar we zijn met zijn allen wel weer de Sjaak. En dat precies in een periode waarin we verhogingen nu net even niet kunnen gebruiken.

Alles op alles

Laat je geen zand in je ogen strooien door webwinkels die gratis versturen. Ook zij betalen veel aan hun vervoerders. Het enige verschil is dat gratis versturen een marketing trucje is waarbij de verzendkosten in het product worden verwerkt. Wij gaan voor een eerlijke productprijs en leveren in op onze marge als je boven de 75 euro bij ons koopt zodat de verzendkosten dan kunnen komen te vervallen.
We gaan alles op alles zetten om dat zo te houden, maar de marges staan flink onder druk dus ook wij kunnen geen harde toezeggingen doen helaas.

  • van de gebruikte foto bij dit artikel konden wij de bron niet achterhalen. Gezien het feit dat wij uitsluitend foto’d plaatsen met toestemming en deze in ons archief stond, gaan we er vanuit dat publicatie mogelijk is. Ben je rechthebbende en wil je de foto niet gepubliceerd zien, neem dan contact op met ons.