Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Postpakketten met verdovende middelen

nov 14, 2023
Luchthaven

Den Haag – Bij recente postcontroles door het Hit-And-Run-Cargo (HARC) op Schiphol zijn meerdere postpakketten ontdekt met verborgen verdovende middelen. Als reactie hierop is het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid, onder supervisie van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de afzenders van deze postpakketten. Vier verdachten zijn gearresteerd, waarbij drugs en geld werden aangetroffen.

In beslag genomen

Het opsporingsonderzoek leidde vorige week, dankzij een goede samenwerking met het Flexibel Interventie Team, tot de heterdaadaanhouding van vier verdachten en meerdere huiszoekingen in woningen in Zuid-Holland op woensdag 8 november 2023. Hierbij zijn aanzienlijke geldbedragen ontdekt, namelijk ongeveer €26.000 in contanten in één woning, €10.000 in contanten in één voertuig, en kleinere geldbedragen, wat resulteerde in een totaalbedrag van 39 duizend euro dat in beslag is genomen. Naast de geldbedragen zijn ook verdovende middelen en een vuurwapen gevonden en geconfisqueerd.

Anoniem ben je niet

Het is belangrijk te benadrukken dat als afnemer/koper van verdovende middelen je niet anoniem bent. Hoewel het kopen van deze middelen op afstand via de computer kan gebeuren, verloopt het verzenden ervan via de fysieke wereld. Hierdoor laat de aankoop van verdovende middelen altijd zowel fysieke als digitale sporen achter. Verdachten mogen zich wellicht veilig wanen, maar dankzij op data gebaseerd opsporen en de samenwerking tussen opsporingsdiensten zijn deze verdachten geïdentificeerd en afgelopen woensdag gearresteerd.

In beperking

De vier verdachten bevinden zich momenteel in beperkingen, en op 10 november 2023 heeft de rechter-commissaris bij de Rechtbank Overijssel voor alle verdachten een bewaring verleend voor een periode van 14 dagen.