Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Het lab van Oud Gastel is niet meer

nov 15, 2023
Drugslab opgerold

Op maandagochtend heeft de politie in Oud Gastel een actief drugslab ontdekt en ontmanteld in een loods aan de Spijperstraat. Volgens de coördinator synthetische drugs van de politie betreft het een mega-drugslab, waarin honderden liters synthetische drugs per productiecyclus konden worden vervaardigd. Het lab is voorzien van aanzienlijke ketels en werd door de politie omschreven als ‘zeer groot’.

Hoeveelheid onbekend

Op dit moment is nog niet precies bekend om welke drugs het gaat en in welke hoeveelheden deze zijn aangetroffen. Twee verdachten, een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 27-jarige man uit Rotterdam, zijn gearresteerd in verband met het drugslab.

De coördinator synthetische drugs vermoedt dat het lab al geruime tijd in gebruik was, gebaseerd op de grote hoeveelheid gevonden drugsafval. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoelang het lab actief is geweest.

Politie werd getipt

De politie kwam het drugslab op het spoor dankzij een tip. Bij aankomst roken de agenten een chemische lucht rond het pand. Toen een van de verdachten via de deur naar buiten probeerde te vluchten, werd hij onmiddellijk gearresteerd. Een andere verdachte werd binnen aangetroffen en kwam naar buiten toen de politie dreigde een politiehond in te zetten.

Opslag antieke meubels

De loods bevindt zich te midden van weilanden met bomen van een boomkwekerij. Foto’s van het pand tonen een opslag van veel antieke meubels, waarachter het drugslab verborgen zou zijn. De loods heeft naar verluidt twee verdiepingen.

Het politieonderzoek is gaande en zal worden voortgezet. De ontmanteling van het lab vindt pas plaats nadat het onderzoek is afgerond, naar verwachting over meerdere dagen. Alleen al voor de deur van het lab werden 7 containers van elk 1.000 liter met chemisch afval ontdekt. En binnen staat naar verwachting ook nog veel.