Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Privé jet landt op Ibiza met drugs

jul 20, 2021

Ibiza – Met je dikke patserkop in een privéjet naar het feesteiland Ibiza in Spanje vliegen, maar te gierig zijn om de lokale drugsdealer Juan een beetje te sponsoren. Dan is gepakt worden een fraai staaltje karma toch!

Privéjet vol drugs

De Guardia Civil op het eiland Ibiza heeft gemeld op 16 april een man te hebben opgepakt die met een privéjet vol drugs op Ibiza landde. De man stapte uit een transoceanische vlucht met cocaïne, marihuana, hasj en andere verdovende middelen.

Zonsopgang

Het privévliegtuig arriveerde bij zonsopgang op 16 april in Eivissa. Tijdens een routinecontrole van de passagiersbagage bij de douane ontdekten de agenten organische stoffen en vreemde kleine containers in een koffer via een scanner.

Arsenaal aan drugs

Toen de koffers open gingen was het bingo voor de douaniers: 315 gram cocaïne, 705 gram hasj, 80 gram mdma, evenals vergelijkbare hoeveelheden marihuana, speed, ecstasy, hallucinogene paddenstoelen, poppers, LSD en andere nog nader te bepalen stoffen. Daarnaast is onder meer 6.220 euro, 1.785 dollar, 485 pond en 101.200 Thaise baht’s in beslag genomen.