Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Propaganda berichtje van Zr.Ms. Groningen

aug 11, 2022

Als de overheid je hobby financiert of er tenminste voor zorgt dat thuis het gas en licht en de hypotheek betaald kunnen worden, dan moet je resultaten tonen. En dat doen ze dan ook trouw van het marineschip de Zr.Ms. Groningen. Die hebben in het Caribisch gebied deze week 1.600 kilo marihuana onderschept.

Zevende drugsvangst dit jaar

het ministerie van Defensie spreekt zelf over alweer de zevende grote drugsvangst die het patrouilleschip sinds april heeft gedaan. In totaal heeft het nu meer dan 6.000 kilo smokkelwaar in beslag genomen. Lekker gewerkt pikkies.

Zr.Ms. Groningen naar de plaats delict

De drugs werden maandag onderschept, nadat het Maritieme Operatie Centrum van de Kustwacht Caribisch Gebied het snelle smokkelvaartuig de avond ervoor ontdekte. Daarop is de Zr.Ms. Groningen gealarmeerd, die de volgende ochtend arriveerde. De bemanning heeft toen met snelle onderscheppingsboten de speedboot tegen weten te houden voor een nadere inspectie. En niet zonder succes zo bleek.

Smokkelwaar overboord gegooid

De smokkelaars hadden er geen trek in om met de pakketten drugs gepakt te worden dus werden de pakketten marihuana overboord gegooid toen ze in de gaten hadden achtervolg te worden door de Nederlandse drugsjagers. Nadat de smokkelaars gestopt waren, ging de bemanning van het marineschip aan het vissen en wisten ze in totaal 1.640 kilo drugs uit het water te hengelen. De drugs en de acht verdachten zijn overgedragen aan de autoriteiten op Bonaire.

Foto: Defensie