Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Purmerendse verkeersrazzia; drie aanhoudingen

apr 5, 2023
Verkeersrazzia Purmerend

Bij een overschot aan personeel bij de politie en om eenvoudig de opgeloste misdaadcijfers wat op te krikken, doet de Nederlandse politie aan verkeersrazzia’s. Deze keer in het afvoerputje van Amsterdam, Purmerend. Ongeveer 100 voertuigen werden zaterdagmiddag en avond gecontroleerd op een bedrijventerrein aan de Nieuwe Gouw in Purmerend.

Verboden middelen

Er werd gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen. Drie personen zijn aangehouden en tientallen bekeuringen uitgeschreven.

Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer

Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te vergroten, voert de politie regelmatig controles uit.

Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer zijn belangrijke oorzaken van verkeersongevallen. Dat het nodig blijft om hierop te controleren, bleek ook nu weer. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven voor rijden onder invloed en mobiel bellen tijdens het rijden.

Als je onder invloed van alcohol of andere drugs een voertuig bestuurt dan promoveer je dat voertuig tot een volwaardig moordwapen, doe dat niet.

redactie

Drie aanhoudingen

Tijdens de controle hielden we een 30-jarige man uit Beverwijk aan op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Een 33-jarige man uit Hoofddorp werd aangehouden, omdat hij harddrugs in de auto had liggen. Een 40-jarige man met onbekende woon- en verblijfplaats had nog een celstraf en geldboete open staan, dus hij werd ook aangehouden. Naast de aanhoudingen en bekeuringen werden verschillende soorten drugs, een gelblaster1, contant geld en een merkhorloge in beslag genomen.

1 Gelblasters zijn voorwerpen in de vorm van meestal pistolen of geweren waarmee ‘waterballetjes’ met kracht worden afgeschoten. Het is dus een nepvuurwapen.

Bron en foto: politie.nl