Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Straatdealertjes gepakt in 030

apr 4, 2023
Straatdealers Utrecht opgepakt

Utrecht – Deze week zijn tijdens een grote actie in Utrecht 12 mannen aangehouden die worden verdacht van het dealen in drugs. Bij de actie zijn verdovende middelen, telefoons, dealerbenodigdheden en auto’s in beslag genomen.

Hulpverlening om te stoppen met dealen

Naast de aanhouding van deze verdachten wordt ingezet op hulpverlening om te stoppen met drugsgebruik of dealen. Wijkagenten en gemeentemedewerkers gaan het gesprek aan met wijkbewoners over de signalen en het gevaar van drugscriminaliteit.

Ongetwijfeld goed bedoeld die hulpverlening om te stoppen, maar wij vrezen dat dit weer een plan is van een bestuurder die kilometers ver van de werkelijkheid zoiets bedenkt vanachter een veilig bureau. Gedoemd te mislukken, maar het leverde wel weer wat baantjes op.

Redactie

Verdachten uit Utrecht en Nieuwegein

De verdachten, in de leeftijden van 17 t/m 48 jaar en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein zijn op dinsdag 28 en woensdag 29 maart gearresteerd. Meerdere van de verdachten zijn door agenten op heterdaad betrapt tijdens het dealen. Na de aanhoudingen zijn vervolgens direct huiszoekingen gedaan bij in totaal zes woningen/panden. Bij de actie zijn er verschillende verdovende middelen zoals cocaïne, heroïne en hasjblokken in beslag genomen. Daarnaast zijn meerdere telefoons, andere dealerbenodigdheden (redactie: een fiets? toiletpapier?) en voor ongeveer 15.000 euro aan contanten in beslag genomen.  

Auto’s afstaan

Ook moesten de verdachten in totaal acht auto’s afstaan die bij de deals werden gebruikt. Naast de aanhouding van de twaalf vermoedelijke dealers zijn ook enkele afnemers aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden. Er wordt later over afdoening (redactie: politietaal, ze bedoelen of het blijft bij een waarschuwing of een boete of voorkomen) besloten.

Bron en foto: politie.nl