Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Razzia garageboxen Heinenoord

jul 5, 2023
Garagebox

Op donderdag 29 juni zijn twee mannen gearresteerd tijdens een gecombineerde controle op een bedrijventerrein met garageboxen in Heinenoord. De arrestanten zijn een 18-jarige Rotterdammer en een 23-jarige man uit Den Haag. Ze worden verdacht van witwassen, vuurwapenbezit en de handel in verdovende middelen.

Uitgebreide controle

Op genoemde datum werd – mede door een overschot aan politiepersoneel – een uitgebreide controle uitgevoerd door verschillende instanties, waaronder de gemeente Hoeksche Waard, de Douane, de Omgevingsdienst ZHZ, de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam en de politie.

Opvallende voertuigen

Tijdens de controle viel de aanwezigheid van twee opvallende voertuigen op die op het terrein geparkeerd stonden. Na onderzoek bleken de twee mannen in verband te worden gebracht met een garagebox. Bij het doorzoeken van deze box werden een vuurwapen, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, een geldtelmachine en drugs aangetroffen.

Arrestaties

Als gevolg daarvan zijn de twee verdachten, een 18-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Den Haag, gearresteerd. Beide verdachten zijn op maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat ze nog twee weken langer in voorlopige hechtenis blijven. Het onderzoek is nog gaande.