Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Regio Rotterdam gaat zinloos miljoenen verbrassen

nov 12, 2017
Cannabis toppenWiet (geen hennep!)

Zucht. Diepe zucht. Zojuist lazen we in het Algemeen Dagblad verontrustend nieuws: “De gemeentes in het gebied van de Politie-eenheid Rotterdam gaan gezamenlijk wietkwekers opjagen.” Leren ze het dan echt niet?

Er komt één databank met informatie over opgerolde plantages. Dordrecht, Rotterdam, Zwijndrecht én de kleinere gemeentes stemmen hun regels, nog voor mei, op elkaar af.

De databank gaat nog nauwkeuriger dan nu al het geval is, precies bijhouden welke wielkwekers in welke panden zitten, of er repeterend notaris in beeld komen (duh), en alle andere voor de politie wellicht relevante informatie.

Een miljoenen verslindend project waarbij er ongetwijfeld weer een flinke berg ambtenaren is gegarandeerd van hun positie de komende jaren. Is er dan werkelijk geen enkele bestuurder die zich ook maar een seconde afvraagt in hoeverre de gemaakte kosten opwegen tegen de baten, of welke criminaliteit er nu echt mee bestreden wordt? Wij durven een 100% garantie af te geven dat er na het geldverslindende project nog steeds net zoveel wiet gekweekt, verhandeld en gerook wordt.

Iedere maatregel in de hele wielproblematiek is een halve maatregel, ook het opjagen. Er is maar één echte oplossing en dat is volledige legalisatie van de kweek, handel en het bezit van cannabis.

Vorig jaar werden in het gebied van de politie-eenheid Rotterdam 626 plantages opgerold. Als jij er niet direct bij betrokken was dan heb je daar helemaal niets van gemerkt, zelfs niet aan de prijs die je voor je wiet kwijt was in de coffeeshop.

Dus politie: zet die miljoenen in voor de bestrijding van zware criminaliteit alsjeblieft.