Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Roosendaal ten einde raad, wiet is op

Wietkwekerijen in Roosendaal

Woensdag heeft de politie in een verzamelgebouw op de kruising van de Rechtzaad en het Scherpdeel in Roosendaal ruim 2.600 wietplanten en 60 wietstekjes aangetroffen.

Volgens de politie zorgden de wietkwekerijen voor een zeer dreigend gevaar voor de omgeving. Ze doelen daarmee op de diefstal van elektriciteit. Er is nog niemand aangehouden.

Politie werd getipt

De politie kwam de wietkwekerijen op het spoor door een belletje van een snitch na een tip. Woensdag werd een onderzoek gestart in het bedrijfspand. In een van de delen van het verzamelgebouw troffen agenten acht verschillende kweekruimten aan. Hierin was het hele kweekproces terug te zien, van stekjes naar kleine en grote planten, tot oogstrijpe wietplanten. In totaal werden hier 2.250 planten aangetroffen. Een medewerker van een elektriciteitsbedrijf stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Dit bedrijf zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

Ruimingsbedrijf aan de slag

In een ander deel van het verzamelgebouw werden nog eens drie kweekruimten met 330 oogstrijpe hennepplanten en 20 stekjes gevonden. De wietkwekerijen zijn door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf ontmanteld, de goederen zijn vernietigd.

Legalisering is de enige oplossing

Duizenden wietkwekerijen worden opgerold en ontmanteld. Is er dan niemand die zich afvraagt of het wel zin heeft om alsmaar mensen van de overheid in te zetten in een poging de wietkweek in Nederland een halt toe te roepen? De coffeeshops mogen gedoogd aan de voordeur verkopen, maar moeten wel illegaal gekweekte wiet kopen. En in alle jaren dat de strijd tegen de wietkwekers nu plaatsvindt heeft er nog nooit een coffeeshop zonder voorraad gezeten.
Volledig legaliseren is de enige oplossing. Legale kwekerijen zullen geen stroom pikken, dragen ook belasting af en de vele duizenden manuren die nu in de bestrijding van de plant worden gestopt kunnen voor andere zaken worden ingezet.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *