Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Rotterdamse haven een beerput?

jan 10, 2017

ROTTERDAM – Zo zachtjes lijkt er zich een nieuwe IRT affaire te ontvouwen met als hoofdrolspeler de Rotterdamse haven. Mogelijk is het pas het topje van de ijsberg van wat er nu bekend is over de doorgelaten drugstransporten.

De partijen SP, CDA en PVV eisen morgen in een debat meer mankracht voor de douane in de haven van Rotterdam. De Telegraaf deed meerdere onthullingen over de slechte staat van het toezicht in de haven en bij de oppositiepartijen leiden die tot een duidelijke conclusie: die gigantische problemen zijn niet alleen op te lossen met ‘slimmer werken’, zoals het kabinet wil. Om de invoer van recordhoeveelheden cocaïne te stoppen, is capaciteit nodig. „We willen namelijk allemaal wel een witte kerst maar dan niet voor de Rotterdamse Haven”, zegt SP-Kamerlid Kooiman.

CU-leider Gert-Jan Segers, SP’er Michiel van Nispen en hun D66-collega Kees Verhoeven zeggen te zijn geschrokken van de berichtgeving van EenVandaag over de zaak. Het actualiteitenprogramma liet informant met de schuilnaam ‘Paul’ aan het woord, die beweert de politie tegen betaling te hebben getipt over de invoer van cocaïne, die zij vervolgens zou hebben doorgelaten. ‘Paul’ was justitie eerder van dienst in het onderzoek naar de corrupte douanier Gerrit G.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…