Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Intimidatie, bedreigingen en geweld

DoorFlappie

jan 10, 2017 , ,
Screenshot Nieuwsuur

De tentakels van de georganiseerde misdaad reiken tot diep in de provincie en dat beperkt zich niet tot de provincie Noord-Brabant. Ook bijvoorbeeld in Gelderland zijn de gevolgen van intimidatie en infiltratie merkbaar, zo laat het televisieprogramma Nieuwsuur zien.

Dat beamen de broers Hermen en Dirk Vreugdenhil. Ze zijn beiden Statenlid; de een in Gelderland, de ander in Brabant. Ze waarschuwen gemeentebesturen voor de inmenging van georganiseerde misdaad. Ze pleiten ook voor aanscherpen van het strafrecht, om de criminelen beter te kunnen weren uit het publieke bestuur.

Pieter Tops is hoogleraar bestuurskunde, hij schreef samen met journalist Jan Tromp het boek ‘De achterkant van Nederland‘. Een boek over wie de baas is in Nederland. Hij kent meerdere gevallen van bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders.

Ook de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, maakt zich volgens Nieuwsuur zorgen over de toename van intimidatie door de onderwereld. Hij pleit er, mede namens alle provincies van Nederland, voor dat lokale besturen in het geweer komen tegen de intimidatie, de bedreigingen en het geweld. “Er moet veel meer gebeuren aan intimidatie van lokale politici. We moeten gaan experimenteren met nieuwe aanpakken en ook kritisch kijken naar privacywetgeving. We moeten meer informatie kunnen uitwisselen.”

De uitzending van Nieuwsuur is te bekijken op NPO uitzending gemist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *