Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Rotterdamse wietkwekerij is geschiedenis

jul 27, 2023
Wietkwekerij illegaal in Rotterdam

Op dinsdag 18 juli 2023 gingen politiemedewerkers van het basisteam IJsselland op pad in verband met een melding van een mogelijke wietkwekerij. Het kweken en verkopen is strafbaar en ook het elektriciteitsnetwerk opzettelijk beschadigen of vernielen. Het laatste brengt dan weer brandgevaar met zich mee. Ieder jaar zijn er toch wel zo’n 50 à 70 branden veroorzaakt door een wietkwekerij.

Nerveuze man

Ter plaatse aan de Hantje de Jongstraat werd er aangebeld en hard geklopt. Hierop werd de balkondeur gesloten en liepen er voetjes heen en weer de kamer door. Het werd stil en de voetjes waren ogenschijnlijk verdwenen. Op het binnenterrein aan de achterzijde van het bedrijfspand stonden meerdere auto’s. Gelukkig lag een man te “slapen” in zijn geparkeerde auto. De man stapte uit zijn auto en was niet in staat om in slaap te vallen. De man was namelijk lichtelijk nerveus.

In het betreffende bedrijfspand werd een wietkwekerij, 8,45 kilogram wiettoppen, een kleine 17.000 euro aan contanten en was er flink gerommeld aan het elektriciteitsnetwerk.

De kwekerij is ontmanteld, het geld is in beslag genomen en 2 verdachten zijn aangehouden.