Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Rucphen is weer veilig mensen

nov 15, 2020
wiet in potWiet (geen hennep!)

Dankzij dapper en kortdaad optreden van onze sterke arm der wet is de gemeente Ruchpen weer geheel veilig verklaard gelukkig.
Niet door eigen speurwerk, maar door de top van een verrader kwam de politie een ernstig misdrijf op het spoor.

Wietkwekerij

Agenten hebben aan de Emmastraat een 28-jarige man uit Ruchpen aangehouden. De man was aanwezig in een woning waar een in werking zijnde wietkwekerij is aangetroffen.

Zaterdagavond

De politie kwam de kwekerij zaterdagavond 14 november op het spoor na anonieme tips. Meerderde tips dus. En ook nu blijkt weer dat je verraders nooit slapen, zelfs niet in het weekend. Bij het pand aangekomen waren de rolluiken dicht en reageerde niemand op aanroepen door de dienders. Ze hadden wel het vermoeden dat er een of meerdere personen in het pand zaten.

Niet afgesloten

Via de niet afgesloten achterdeur betraden ze de woning en troffen daar de verdachte aan. In een van de ruimten was een kwekerij met in totaal 239 planten ingericht. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, de kwekerij is ontmanteld. De bewoner van het pand, die niet aanwezig was, zal op een later moment door de politie gehoord worden over de zaak.

Kosten wietoorlog

Gelukkig blijft er bij de Nederlandse politiekorpsen altijd meer dan voldoende budget om de zinloze strijd tegen een plant te blijven voeren. Geen jointje wordt er minder gerookt, de criminaliteit daalt ook niet, maar je houdt er wel honderden baantjes mee in stand.