Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

San Pedro cactus bereiden voor consumptie

mrt 17, 2022

Als je interesse is gewekt in de consumptie van een mescaline houdende San Pedro-cactus , Echinopsis pachanoi ( Trichocereus pachanoi ), dan wil je ook weten hoe je dat dient voor te bereiden. Je kent wellicht als door wat voorstudie de botanische en culturele achtergrond en wat je mag verwachten van een ervaring met de mescaline die het bevat. Maar je moet deze heilige cactus nog voor de eerste keer proberen.

Huachuma ervaring

Misschien heb je al een Huachuma-ervaring gehad diep in het Andesgebergte van Peru, of heb je een San Pedro sessie meegemaakt op Ibiza en ben je klaar om op jouw voorwaarden met dit opmerkelijke psychedelische plantenmedicijn te werken zonder naar Zuid-Amerika terug te keren voor een San Pedro-ceremonie.

Peyote

Misschien heb je gehoord van de peyote-cactus , Lophophora williamsii , heilig voor de Native American Church, maar ben je op zoek naar een duurzamere bron van het entheogeen, mescaline.

Mescaline is een alkaloïde afkomstig van onder andere de cactussen Lophophora williamsii, L. diffusa, Echinopsis pachanoi en Echinopsis peruvianus. Het psychoactieve enantiomeer kan tegenwoordig ook gesynthetiseerd worden. Mescaline is als recreatieve drug bekend onder de namen mescalito, mess, wizz en cactus.

Redactie

In ieder geval vraag je je misschien af ​​hoe je San Pedro klaarmaakt voor eigen gebruik.

Dit moet je weten bij de bereiding

Waarom zou je je druk maken?

Een aanbevolen dosis van de hallucinogene mescaline voor een beginner is ongeveer 200-300 mg. Gemiddeld komt dit overeen met 200-300 gram hele verse cactus. Er zijn veel mooie dingen geschreven over San Pedro. Maar smaak en textuur staan ​​niet op die lijst omdat die zich lastig in woorden laten vatten. Goed bereide cactusthee of -brouwsels zijn smakelijker, gemakkelijker te bewaren en kunnen minder misselijkheid veroorzaken.

Hoe moet de voorbereidingsruimte eruit zien?

Afgezien van alle rituele vieringen die je misschien in gedachten hebt bij het bereiden van San Pedro, is alles wat je nodig hebt als voorbereidingsruimte een keuken of een andere ruimte waarin je voedsel zou bereiden. Hygiëne is vanzelfsprekend erg belangrijk.

He je speciale tools nodig?

Voor het maken van een San Pedro-thee of -brouwsel is niets nodig dat je normaal niet in de keuken zou vinden. Je hebt een grote pan nodig, keukenmessen om te snijden of te hakken, een kookplaat, vergiet of zeef en een t-shirt of kaasdoek. Je kunt ook een panty gebruiken als het door stof te langzaam gaat naar je zin.

Handschoenen

Als de cactus waarmee je werkt lange stekels heeft, wil je misschien zware leren handschoenen. Kanttekening: als de stekels lang zijn, heb je mogelijk een andere soort cactus, zoals Peruvian Torch ( Echinopsis peruviana ) of Bolivian Torch ( Echinopsis lageniformis syn. Trichocereus bridgesii ), waarvoor mogelijk verschillende doseringen nodig zijn.

SAN PEDRO-THEE MAKEN

Deze techniek (of tek) is niet nieuw of uniek. De San Pedro-cactus, afkomstig uit landen van Ecuador tot Bolivia, wordt al duizenden jaren ceremonieel gebruikt door Chavin-sjamanen in de hele regio. Veel van het traditionele Andes-gebruik van Trichocereus -cactussen voor San Pedro- of Wachuma-ceremonies volgt een soortgelijk proces. Veel psychonauten over de hele wereld hebben echter unieke variaties ontwikkeld.

  1. Bekijk de bron en schat de dosis. Dit is niet strikt een voorbereidingsstap, maar het is noodzakelijk. Een aanbevolen dosis voor een beginner is ongeveer 200-300 mg mescaline. Gemiddeld komt dit overeen met 200-300 gram verse cactus. 
  2. Ontvellen, schillen en hakken. Verwijder de stekels met een tang, of knip ze uit, waarbij je minimaal vruchtvlees in het proces meeneemt. De werkzame stof bevindt zich net onder de schil. Schil de doorschijnende wasachtige buitenste laag van de cactus en laat het donkergroene vruchtvlees achter. Deze groene laag zou de meeste mescaline bevatten. Sommige recepten gebruiken alleen het donkerdere groene materiaal en gooien de rest weg, terwijl andere sjamanen de hele cactus gebruiken. Beide werken even goed, maar sommigen denken dat het verwijderen van het blekere vlees misselijkheid vermindert. Wat je ook kiest, hak het vruchtvlees van de cactus fijn of gebruik een keukenmachine om het in kleine stukjes te breken.
  3. Sudderen of pruttelen. Doe het cactusmateriaal in een pan of slowcooker, met drie keer zoveel water als er cactussen zijn, breng aan de kook/sudder en kook op laag vuur gedurende minstens 6 uur; ervaren kokers weten dat 10 uur waarschijnlijk beter is. Je zou een klein beetje citroensap kunnen toevoegen, omdat sommige mensen denken dat dit de extractie van mescaline bevordert, maar dit is geen bewezen feit. Laat de thee niet droog koken! Doe je dit toch dan heb je echt een catastrofe in je keuken.
  4. Zeef het cactusmateriaal uit de thee met een schoon T-shirt of kaasdoek. Dit materiaal kan afzonderlijk opnieuw in water worden gekookt om eventuele resterende psychoactieve alkaloïden te krijgen. De resterende vloeistof wordt vervolgens weer toegevoegd aan het hoofdbrouwsel. Maar als je de vorige stap niet hebt overhaast en een keukenmachine hebt gebruikt, blijft er niet veel actief ingrediënt over om te extraheren.
  5. Laat nog even sudderen om het volume te verminderen. Deze stap kan enkele uren duren, dus wees geduldig. Idealiter zou u de hoeveelheid vloeistof moeten terugbrengen tot niet meer dan 1 kopje per volledige dosis. Deze stap is niet zo noodzakelijk als je micro-doseert, omdat je maar een relatief kleine hoeveelheid van de vloeistof gebruikt. De meeste psychoactieve cactuspreparaten kunnen vroeg in de trip tijdelijke misselijkheid veroorzaken (hoewel minder dan ayahuasca). Je wilt dus niet proberen te drinken en dan een liter of twee San Pedro-thee binnen te houden.
  6. Opslaan of gebruiken. Je kunt cactusthee tot een week veilig in de koelkast bewaren. Als je je thee langer wilt bewaren, vries dan individuele doses of microdoses in, zodat je niet meer dan nodig tegelijk hoeft te ontdooien.

EEN LAATSTE WOORD OVER DE DOSERING EN VEILIGHEID VAN MESCALINE

Mescalineconcentraties kunnen aanzienlijk verschillen tussen individuele planten. Als zodanig kan een bereiding van San Pedro, gemaakt met 200-300 gram cactus, ergens tussen mild en robuust zijn in psychedelische kracht. Het is gebruikelijk om de dosis te schatten aan de hand van de lengte van stukjes cactus. 

Gewicht

Maar onthoud dat dikkere stukken cactus meer wegen en veel meer mescaline kunnen bevatten. Een sectie van een cactus van 3,5 inch in diameter zou bijvoorbeeld meer dan tweemaal de mescaline hebben van een sectie met een diameter van 2,4 inch. Zoals aanbevolen door Fire Erowid zelf, is het punt hier om niet te veel aan te nemen over het mescaline-gehalte van een bepaalde cactus. Erowid schat de maximale veilige dosis mescaline op ongeveer 1.000 mg

Wees voorzichtig

Probeer altijd ruim onder dat niveau te blijven en wees voorzichtig totdat je een cactusbron hebt waarvan de potentie voorspelbaar is. Als u betrouwbare en legale bronnen van verschillende psychedelica, zoals San Pedro wereldwijd, wilt vinden, kunt u de Ultimate Guide to Sourcing Psychedelic Medicines van Third Wave bekijken .

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat mescaline veel langer werkt dan psilocybine of zelfs LSD. Dus als het gaat om het plannen van je psychedelische ervaring, neem dan voldoende tijd voor je reis en rust daarna uit.

San Pedro

Zoals je weet specialiseren wij ons meer en meer in cactussen waarbij de San Pedro cactus onze favoriet is. Deze is betaalbaar, groeit redelijk snel en bevat een mooie natuurlijke hoeveelheid mescaline. Je kunt deze cactus bij ons bestellen. En als je de secret kortingscode ‘SJAMAAN’ gebruikt dan krijg je tot eind april 5 euro korting op de aankoopprijs.