Smartshop

San Pedro cactus

San Pedro cactus met mescaline, 60 centimeter hoog

€ 55,00
  • Koop er 3 voor € 52,50 per stuk en bespaar 5%
Op voorraad
  • PostNL Pakketpunt en avondbezorging
  • Snelle, discrete levering
  • Goedkoper dan de rest

Product details

Omschrijving

Een San Pedro-cactus (Echinopsis pachanoi, basioniem: Trichocereus pachanoi) is een cactus die van origine groeide in Zuid-Amerika. Oorspronkelijk stamt de soort uit Ecuador en Peru, waar hij groeit in hoogvlaktes op 2000–3000 m.

DE SAN PEDRO CACTUS

De oudste cactussen bestaan ongeveer 20.000 jaar. Hun specifieke uiterlijk maakt het mogelijk om de droogte en hitte te overleven. De doorns zijn natuurlijk het meest karakteristiek voor cactussen. Deze doorns zijn eigenlijk bladeren waar geen vocht in zit. Ze beschermen de cactus ook tegen fel zonlicht en voorkomen dat ze worden gegeten door dieren.

Echinopsis pachanoi

San Pedro (Echinopsis pachanoi), basioniem: Trichocereus pachanoi, is de bekendste uit de Trichocereusfamilie. Volgens onderzoekers als Backeberg zijn er 47 soorten, die allen hun oorsprong hebben in Zuid-Amerika. Anderen zeggen echter dat er bijvoorbeeld maar 13 soorten bestaan. Niet alleen de E. Pachanoi, maar ook andere soorten bevatten de stof mescaline. De hoeveelheid is echter afhankelijk van de soort en ook van de leeftijd van de cactus.

Deze cactus is 60 centimeter hoog, gemeten vanaf de aarde en kent 7 ribben.

San Pedro mescaline cactussen

Ribben

De cactus is herkenbaar aan de ribben, waarvan hij er vier tot negen heeft. De San Pedro groeit snel en heeft een sterk wortelstelsel. De San Pedro-cactus groeit net zo lang door, totdat hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Dan valt hij om en de omgevallen cactus zal in de natuur dan weer gaan wortelen en vele uitlopers produceren.

Entstam

Deze cactus wordt ook vaak als entstam gebruikt voor andere, moeilijker kweekbare cactussen. De cactus zelf wordt uit zaden of stekken opgekweekt. Onder zowel droge als vochtige omstandigheden groeit de cactus, hij groeit echter het snelst wanneer hij regelmatig water krijgt. De plant kan echter jarenlang zonder water overleven en zelfs nieuwe zijscheuten vormen. Deze cactus staat ook wel bekend om zijn entheogene eigenschappen. De cactus bevat namelijk mescaline, een stof die zorgt voor een entheogene ervaring oftewel een "trip". De cactus bestaat voor zo een 0,3 tot 1,2 % uit mescaline.

Lengte/gewicht verhouding

De omvang kan natuurlijk ook flink variëren, maar gemiddeld weegt deze cactus per stuk van 10 centimeter ongeveer 250 gram.

Werkzame stoffen in de San Pedro

Mescaline

3-methoxy-4-hydroxy-B-Phenethylamine

3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine

Tyramine

Hordinenine

San Pedro cactus

Mescaline doseringen 

In de onderstaande tabel kan je zien wat het effect is bij de dosering van mescaline uit de San Pedro

150 mg Verwaarloosbaar effect
150 - 300 mg Lichte tot gemiddelde Trip 
300 - 400 mg Sterke Trip, die 6 tot 12 uur kan duren
450 - 500 mg Zeer sterke tip die wel 12 uur duurt
500 - 600 mg Trip voor ervaren gebruikers die tot 24 uur duurt

Effecten van mescaline

De hallucinerende werking van de mescaline cactussen zorgt dat de wereld net een beetje kleurrijker oogt. Dit LSD achtige, natuurlijke tripmiddel van Zuid-Amerikaanse oorsprong wordt nog steeds gebruikt door de lokale mensen zoals bij de Native American Church. Effecten zijn lichtgevoeligheid, waardoor mensen en dingen gaan stralen en je voelt liefde voor alles. 

San Pedro ritueel

San Pedro -cactus bevat mescaline-alkaloïde en andere fenylethylaminederivaten met hallucinogene eigenschappen. Deze cactus werd door de geschiedenis heen gebruikt door verschillende culturen en precolumbiaanse beschavingen die zich in het noorden van Peru vestigden.

Steeds vaker worden de etnoarcheologische en etnohistorische bewezen over het rituele gebruik van de San Pedro- cactus in precolumbiaanse culturen besproken en vergeleken met de informatie die door de huidige etnografie wordt verstrekt.

Archeologisch bewijs van het gebruik van San Pedro voor magische en religieuze doeleinden is gevonden in de precolumbiaanse culturen Cupisni que (1500 voor Christus), Chavín (1000 voor Christus), Moche (100-750 na Christus) en Lambayeque (750-1350 na Christus).

Tegenwoordig

De huidige curanderos maestros gebruiken San Pedro in rituele beheertafels met als doel de hechizo en de koffer suerte te behandelen. De tafel heeft een verfijnd ritueel 'opstaan' of tabak snuiven met alcohol , San Pedro innemen, ziektes ontsluieren, het slechte reinigen en de ziekte genezen. De rituele tafel vindt plaats bij zonsopgang, op maaandag en vrijdag, heilige dagen voor de religiositeit van de Andes. Soms wordt San Pedro vervangen door een infusie van planten en zaden met hallucinogene componenten , zoals ayahuasca en misha's ( Brugmansia sp.). De duizendjarige traditie van het curatieve en hallucinogene gebruik van cactus in San Pedro heeft een culturele continuïteit behouden met het hedendaagse Andes-curanderisme.

Aarden in de werkelijkheid

San Pedro kan je helpen om meer te aarden in je dagelijkse werkelijkheid. Vraag jij je wel eens af waar het leven eigenlijk over gaat en hoe je je blokkades kunt overwinnen? San Pedro kan je helpen de rust terug te vinden. Door middel van de geduldige wijsheid van dit prachtige plantmedicijn zul je je weer één gaan voelen met de schepping.

Rituelen

Tegenwoordig worden nog steeds overal in Noord-Amerika heilige Peyote ceremonies gehouden. En in Zuid-Amerika blijven sjamanen traditionele San Pedro ceremoniën houden die worden geassocieerd met genezing, het verlenen of juist het tegengaan van hekserij, en om mensen in contact te brengen met het bovennatuurlijke. Een vaak gehoorde claim over de San Pedro ervaring is dat de gebruiker begint aan een telepathische reis tussen tijd en ruimte. Hij kan zo gebeurtenissen opvangen die in verschillende delen van de wereld, of in metafysische realiteiten, gebeuren. Dit reisfenomeen zou kunnen komen door de planten uit de nachtschadefamilie die worden toegevoegd aan het brouwsel en Belladonna alkaloïden bevatten. De trips zijn in elk geval geen ervaringen met visioenen of waanbeelden, ze zijn eerder verhelderend en open. Door de openheid kunnen eerdere opgedane ervaringen in het leven beter als herinnering worden opgehaald.

Ibiza

Ook op Ibiza worden er op diverse plekken zeer uitgebreide ceremonies gegeven met de San Pedro cactus als basis. Deelnemers worden begeleid en en de ceremonies vinden plaats gedurende ongeveer 16 uur in een tipi.

SAN PEDRO EFFECTEN

Ongeveer 1-2 uur na het consumeren van San Pedro zal de werkzame stof mescaline voelbaar worden en zal dit zich openbaren aan de gebruiker. De effecten kunnen dan 8-15 uur aanblijven. Deze effecten zijn onder andere: extreme lichtgevoeligheid; je zult in staat zijn iedere lichtstraal te kunnen zien en voelen en zelfs mensen en dingen te zien ‘stralen’. Verloren herinneringen kunnen terugkeren en je kunt geluiden horen en dingen zien die van ver komen. Al met al staan je zintuigen verder open om meer te kunnen ervaren van je omgeving en kun je alles gaan zien in een ‘goddelijk licht’. Verder kunnen allerlei emoties naar boven komen zoals lachen, huilen, schreeuwen, plezier, angst en liefde. Liefde voor alles wat is en alles wat niet is.

De effecten van San Pedro zijn op verschillende manieren aangenamer dan die van Peyote (dit is een andere cactussoort die ook mescaline bevat). Om te beginnen is de smaak minder bitter en de gebruikelijke misselijkheid verschijnt niet per definitie. Wanneer dan de psychotropische ervaring plaatsvindt is deze minder overweldigend, meer kalm en niet zo fysiek als die van Peyote.

San Pedro ceremonie

Het plantmedicijn mescaline heeft bijzondere en specifieke vermogens, die kunnen bijdragen aan het helpen verwerken van trauma's, blokkades op te heffen en de gedachten maximaal uit te diepen.
Een San Pedro ceremonieis dan ook voornamelijk een reis naar jezelf, die met behulp van een entheogeen middel (mescaline) in een ceremoniële therapeutische setting gehouden wordt. De reis heeft ook een spiritueel doel; het contact maken met het “hogere” (hoe je dat persoonlijk dan ook graag noemt: God, het Universum e.a.). 

Meer over cactussen

Wil je meer weten over cactussen, lees dan eens ons blog. Zo vertelt een ervaren sjamaan hoe je deze cactus kunt bereiden voor consumptie.

Als je interesse is gewekt in de consumptie van een mescaline houdende San Pedro-cactus , Echinopsis pachanoi ( Trichocereus pachanoi ), dan wil je ook weten hoe je dat dient voor te bereiden. Je kent wellicht als door wat voorstudie de botanische en culturele achtergrond en wat je mag verwachten van een ervaring met de mescaline die het bevat. Maar je moet deze heilige cactus nog voor de eerste keer proberen.

Huachuma ervaring

Misschien heb je al een Huachuma-ervaring gehad diep in het Andesgebergte van Peru, of heb je een San Pedro sessie meegemaakt op Ibiza en ben je klaar om op jouw voorwaarden met dit opmerkelijke psychedelische plantenmedicijn te werken zonder naar Zuid-Amerika terug te keren voor een San Pedro-ceremonie.

Peyote

Misschien heb je gehoord van de peyote-cactus , Lophophora williamsii , heilig voor de Native American Church, maar ben je op zoek naar een duurzamere bron van het entheogeen, mescaline.

Mescaline is een alkaloïde afkomstig van onder andere de cactussen Lophophora williamsii, L. diffusa, Echinopsis pachanoi en Echinopsis peruvianus. Het psychoactieve enantiomeer kan tegenwoordig ook gesynthetiseerd worden. Mescaline is als recreatieve drug bekend onder de namen mescalito, mess, wizz en cactus.

Redactie

In ieder geval vraag je je misschien af ​​hoe je San Pedro klaarmaakt voor eigen gebruik.

Dit moet je weten bij de bereiding

Waarom zou je je druk maken?

Een aanbevolen dosis van de hallucinogene mescaline voor een beginner is ongeveer 200-300 mg. Gemiddeld komt dit overeen met 200-300 gram hele verse cactus. Er zijn veel mooie dingen geschreven over San Pedro. Maar smaak en textuur staan ​​niet op die lijst omdat die zich lastig in woorden laten vatten. Goed bereide cactusthee of -brouwsels zijn smakelijker, gemakkelijker te bewaren en kunnen minder misselijkheid veroorzaken.

Hoe moet de voorbereidingsruimte eruit zien?

Afgezien van alle rituele vieringen die je misschien in gedachten hebt bij het bereiden van San Pedro, is alles wat je nodig hebt als voorbereidingsruimte een keuken of een andere ruimte waarin je voedsel zou bereiden. Hygiëne is vanzelfsprekend erg belangrijk.

He je speciale tools nodig?

Voor het maken van een San Pedro-thee of -brouwsel is niets nodig dat je normaal niet in de keuken zou vinden. Je hebt een grote pan nodig, keukenmessen om te snijden of te hakken, een kookplaat, vergiet of zeef en een t-shirt of kaasdoek. Je kunt ook een panty gebruiken als het door stof te langzaam gaat naar je zin.

Handschoenen

Als de cactus waarmee je werkt lange stekels heeft, wil je misschien zware leren handschoenen. Kanttekening: als de stekels lang zijn, heb je mogelijk een andere soort cactus, zoals Peruvian Torch ( Echinopsis peruviana ) of Bolivian Torch ( Echinopsis lageniformis syn. Trichocereus bridgesii ), waarvoor mogelijk verschillende doseringen nodig zijn.

Sjamaan

SAN PEDRO-THEE MAKEN

Deze techniek (of tek) is niet nieuw of uniek. De San Pedro-cactus, afkomstig uit landen van Ecuador tot Bolivia, wordt al duizenden jaren ceremonieel gebruikt door Chavin-sjamanen in de hele regio. Veel van het traditionele Andes-gebruik van Trichocereus -cactussen voor San Pedro- of Wachuma-ceremonies volgt een soortgelijk proces. Veel psychonauten over de hele wereld hebben echter unieke variaties ontwikkeld.

  1. Bekijk de bron en schat de dosis. Dit is niet strikt een voorbereidingsstap, maar het is noodzakelijk. Een aanbevolen dosis voor een beginner is ongeveer 200-300 mg mescaline. Gemiddeld komt dit overeen met 200-300 gram verse cactus. 
  2. Ontvellen, schillen en hakken. Verwijder de stekels met een tang, of knip ze uit, waarbij je minimaal vruchtvlees in het proces meeneemt. De werkzame stof bevindt zich net onder de schil. Schil de doorschijnende wasachtige buitenste laag van de cactus en laat het donkergroene vruchtvlees achter. Deze groene laag zou de meeste mescaline bevatten. Sommige recepten gebruiken alleen het donkerdere groene materiaal en gooien de rest weg, terwijl andere sjamanen de hele cactus gebruiken. Beide werken even goed, maar sommigen denken dat het verwijderen van het blekere vlees misselijkheid vermindert. Wat je ook kiest, hak het vruchtvlees van de cactus fijn of gebruik een keukenmachine om het in kleine stukjes te breken.
  3. Sudderen of pruttelen. Doe het cactusmateriaal in een pan of slowcooker, met drie keer zoveel water als er cactussen zijn, breng aan de kook/sudder en kook op laag vuur gedurende minstens 6 uur; ervaren kokers weten dat 10 uur waarschijnlijk beter is. Je zou een klein beetje citroensap kunnen toevoegen, omdat sommige mensen denken dat dit de extractie van mescaline bevordert, maar dit is geen bewezen feit. Laat de thee niet droog koken! Doe je dit toch dan heb je echt een catastrofe in je keuken.
  4. Zeef het cactusmateriaal uit de thee met een schoon T-shirt of kaasdoek. Dit materiaal kan afzonderlijk opnieuw in water worden gekookt om eventuele resterende psychoactieve alkaloïden te krijgen. De resterende vloeistof wordt vervolgens weer toegevoegd aan het hoofdbrouwsel. Maar als je de vorige stap niet hebt overhaast en een keukenmachine hebt gebruikt, blijft er niet veel actief ingrediënt over om te extraheren.
  5. Laat nog even sudderen om het volume te verminderen. Deze stap kan enkele uren duren, dus wees geduldig. Idealiter zou u de hoeveelheid vloeistof moeten terugbrengen tot niet meer dan 1 kopje per volledige dosis. Deze stap is niet zo noodzakelijk als je micro-doseert, omdat je maar een relatief kleine hoeveelheid van de vloeistof gebruikt. De meeste psychoactieve cactuspreparaten kunnen vroeg in de trip tijdelijke misselijkheid veroorzaken (hoewel minder dan ayahuasca). Je wilt dus niet proberen te drinken en dan een liter of twee San Pedro-thee binnen te houden.
  6. Opslaan of gebruiken. Je kunt cactusthee tot een week veilig in de koelkast bewaren. Als je je thee langer wilt bewaren, vries dan individuele doses of microdoses in, zodat je niet meer dan nodig tegelijk hoeft te ontdooien.

San Pedro reuzen

EEN LAATSTE WOORD OVER DE DOSERING EN VEILIGHEID VAN MESCALINE

Mescalineconcentraties kunnen aanzienlijk verschillen tussen individuele planten. Als zodanig kan een bereiding van San Pedro, gemaakt met 200-300 gram cactus, ergens tussen mild en robuust zijn in psychedelische kracht. Het is gebruikelijk om de dosis te schatten aan de hand van de lengte van stukjes cactus. 

Gewicht

Maar onthoud dat dikkere stukken cactus meer wegen en veel meer mescaline kunnen bevatten. Een sectie van een cactus van 3,5 inch in diameter zou bijvoorbeeld meer dan tweemaal de mescaline hebben van een sectie met een diameter van 2,4 inch. Zoals aanbevolen door Fire Erowid zelf, is het punt hier om niet te veel aan te nemen over het mescaline-gehalte van een bepaalde cactus. Erowid schat de maximale veilige dosis mescaline op ongeveer 1.000 mg

Wees voorzichtig

Probeer altijd ruim onder dat niveau te blijven en wees voorzichtig totdat je een cactusbron hebt waarvan de potentie voorspelbaar is. Als u betrouwbare en legale bronnen van verschillende psychedelica, zoals San Pedro wereldwijd, wilt vinden, kunt u de Ultimate Guide to Sourcing Psychedelic Medicines van Third Wave bekijken .

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat mescaline veel langer werkt dan psilocybine of zelfs LSD. Dus als het gaat om het plannen van je psychedelische ervaring, neem dan voldoende tijd voor je reis en rust daarna uit.

Cactus groei & verzorging

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet meteen over wilt gaan tot consumptie en de cactus wilt laten groeien. Zorg er dan op de eerste plaats voor dat het deel waar de cactus is afgesneden goed is gedroogd. Maak je geen zorgen om je cactus tot die tijd, die overleeft.
Als het onderste deel is opgedroogd dan plaats je cactus in een - bij voorkeur terracotta - pot op ongeveer 10 centimeter diepte zodat hij stevig staat. De aarde die je moet gebruiken is absoluut geen gewone potaarde, maar een speciaal mengsel voor cactussen dat ze verkopen bij het tuincentrum.

Hoeveel licht heeft je cactus nodig?

De meeste cactussen zijn wel gewend aan de volle zon en heel veel warmte. Geef je ze een plekje in de volle zon, dan zullen ze het beste gaan groeien. Zet je cactus dus het liefst bij een raam met zo veel mogelijk direct zonlicht, voor een mooie, gezonde cactus. Als richtlijn kun je aanhouden dat je cactus zeker 5 uur per dag direct zonlicht krijgt.

Niet te donker

Als je je cactus te donker neerzet, dan duurt het een tijd voordat je plant dat aangeeft. Meestal uit zich dat bij een San Pedro in een lange dunne spriet aan de bovenkant, of de groei stagneert in het gehaal.

Hoeveel water heeft een cactus nodig?

De grootste misvatting is dat cactussen helemaal geen water nodig hebben. Zonder water zal je cactus langzaam verschrompelen en uitdrogen. Het is dus wel belangrijk dat je water geeft, maar vooral ook niet te veel. Het belangrijkste bij het water geven aan je cactus is dat je de grond tussendoor droog laat vallen. Geef je water wanneer de grond nog vochtig is, dan heb je grote kans dat je cactus gaat rotten. Dat rotten gebeurt ook als je je San Pedro niet eerst goed hebt laten drogen aan de onderkant voor hij de grond in ging. Daar kunnen ze niet makkelijk van herstellen.

Natuurlijke water cyclus

Probeer bij het water geven de natuurlijke cyclus van je cactus na te bootsen. Dat betekent dat ze in de winter droog kunnen staan. Vanaf november tot en met maart geef je je cactus helemaal geen water. In deze periode zal je cactus misschien een beetje krimpen, omdat het opgeslagen vocht wordt gebruikt. In het voorjaar kun je je cactussen weer meer water gaan geven, begin met één keer per maand. Dat bouw je op naar een keer per twee weken en als het heel erg warm is in de zomer, kun je zelfs één keer per week water geven. Let er hierbij wel op dat de grond tussendoor droog valt. Je zal dan zien dat je cactus zelfs merkbaar groter wordt.

Meer informatie

Meer informatie
SKU sp60
levertijd direct
Inhoud verpakking 1 levende cactus

Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Verzendpartner:

Betaalopties: