Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

San Pedro kopen in Nederland en België

nov 8, 2022
San Pedro cactussen

San Pedro cactussen worden gebruikt in speciale ceremonies. Omdat deze cactussoort niet groeit in het Nederlandse en Belgische klimaat zijn dus aangewezen op winkels. Als je echter denkt uit te komen bij een tuincentrum dan kom je bedrogen uit. Online zijn de San Pedro cactussen wel te krijgen.

Is San Pedro legaal?

Hoewel de psychedelische stof mescaline illegaal is, zijn de psychoactieve planten die deze stof bevatten in veel landen (waaronder Nederland en het Verenigd Koninkrijk) legaal of gedecriminaliseerd. Je mag een mescaline houdende San Pedro cactus dus gewoon kopen en bezitten.

Hoe maak ik een San Pedro klaar?

Neem een grote pan en giet hier 3L water in en laat het samen met het verzamelde groene materiaal van de San Pedro cactus drie tot vier uur koken op middelhoog vuur. Wacht net zo lang tot de meeste vloeistof verdampt is en je ongeveer 250ml aan inhoud over hebt. Dit is nu een dikkere substantie. De smaak is niet al te lekker, maar het effect des te meer.

Hoe doseer je mescaline?

In de onderstaande tabel kan je zien wat het effect is bij de dosering van mescaline uit de San Pedro

150 mgVerwaarloosbaar effect
150 – 300 mgLichte tot gemiddelde Trip 
300 – 400 mgSterke Trip, die 6 tot 12 uur kan duren
450 – 500 mgZeer sterke tip die wel 12 uur duurt
500 – 600 mgTrip voor ervaren gebruikers die tot 24 uur duurt

Wat zijn de effecten van mescaline?

De hallucinerende werking van de mescaline cactussen zorgt dat de wereld net een beetje kleurrijker oogt. Dit LSD achtige, natuurlijke tripmiddel van Zuid-Amerikaanse oorsprong wordt nog steeds gebruikt door de lokale mensen zoals bij de Native American Church. Effecten zijn lichtgevoeligheid, waardoor mensen en dingen gaan stralen en je voelt liefde voor alles. 

Hoe lang werkt een San Pedro?

Ongeveer 1-2 uur na het consumeren van San Pedro zal de werkzame stof mescaline voelbaar worden en zal dit zich openbaren aan de gebruiker. De effecten kunnen dan 8-15 uur aanblijven.

Wat betekent San Pedro?

San Pedro (Spaanse naam voor Sint Petrus) kan verwijzen naar: Argentinië: San Pedro (Buenos Aires), een plaats in de provincie Buenos Aires. San Pedro (departement van Jujuy), een departement van de provincie Jujuy. (Wikipedia)

San Pedro cactus

Kan je thee maken van een San Pedro?

De San Pedro-cactus, afkomstig uit landen van Ecuador tot Bolivia, wordt al duizenden jaren ceremonieel gebruikt door Chavin-sjamanen in de hele regio. Veel van het traditionele Andes-gebruik van Trichocereus -cactussen voor San Pedro- of Wachuma-ceremonies volgt een soortgelijk proces. Veel psychonauten over de hele wereld hebben echter unieke variaties ontwikkeld.

  1. Bekijk de bron en schat de dosis. Dit is niet strikt een voorbereidingsstap, maar het is noodzakelijk. Een aanbevolen dosis voor een beginner is ongeveer 200-300 mg mescaline. Gemiddeld komt dit overeen met 200-300 gram verse cactus. 
  2. Ontvellen, schillen en hakken. Verwijder de stekels met een tang, of knip ze uit, waarbij je minimaal vruchtvlees in het proces meeneemt. De werkzame stof bevindt zich net onder de schil. Schil de doorschijnende wasachtige buitenste laag van de cactus en laat het donkergroene vruchtvlees achter. Deze groene laag zou de meeste mescaline bevatten. Sommige recepten gebruiken alleen het donkerdere groene materiaal en gooien de rest weg, terwijl andere sjamanen de hele cactus gebruiken. Beide werken even goed, maar sommigen denken dat het verwijderen van het blekere vlees misselijkheid vermindert. Wat je ook kiest, hak het vruchtvlees van de cactus fijn of gebruik een keukenmachine om het in kleine stukjes te breken.
  3. Sudderen of pruttelen. Doe het cactusmateriaal in een pan of slowcooker, met drie keer zoveel water als er cactussen zijn, breng aan de kook/sudder en kook op laag vuur gedurende minstens 6 uur; ervaren kokers weten dat 10 uur waarschijnlijk beter is. Je zou een klein beetje citroensap kunnen toevoegen, omdat sommige mensen denken dat dit de extractie van mescaline bevordert, maar dit is geen bewezen feit. Laat de thee niet droog koken! Doe je dit toch dan heb je echt een catastrofe in je keuken.
  4. Zeef het cactusmateriaal uit de thee met een schoon T-shirt of kaasdoek. Dit materiaal kan afzonderlijk opnieuw in water worden gekookt om eventuele resterende psychoactieve alkaloïden te krijgen. De resterende vloeistof wordt vervolgens weer toegevoegd aan het hoofdbrouwsel. Maar als je de vorige stap niet hebt overhaast en een keukenmachine hebt gebruikt, blijft er niet veel actief ingrediënt over om te extraheren.
  5. Laat nog even sudderen om het volume te verminderen. Deze stap kan enkele uren duren, dus wees geduldig. Idealiter zou u de hoeveelheid vloeistof moeten terugbrengen tot niet meer dan 1 kopje per volledige dosis. Deze stap is niet zo noodzakelijk als je micro-doseert, omdat je maar een relatief kleine hoeveelheid van de vloeistof gebruikt. De meeste psychoactieve cactuspreparaten kunnen vroeg in de trip tijdelijke misselijkheid veroorzaken (hoewel minder dan ayahuasca). Je wilt dus niet proberen te drinken en dan een liter of twee San Pedro-thee binnen te houden.
  6. Opslaan of gebruiken. Je kunt cactusthee tot een week veilig in de koelkast bewaren. Als je je thee langer wilt bewaren, vries dan individuele doses of microdoses in, zodat je niet meer dan nodig tegelijk hoeft te ontdooien.

Wat kost een San Pedro cactus?

De prijs van een San Pedro cactus is geheel afhankelijk van de leeftijd en de omtrek van de cactus. Dus des te langer de cactus, des te hoger de prijs. Let er wel op dat een San Pedro die je koopt niet dunner is dan zo’n 8 centimeter in doorsnede. Cactussen die lang maar dun zijn die zijn (te snel) gegroeid door ze te veel water te geven; en dan met name in de zomermaanden als in de natuur de groei vrijwel volledig stagneert. Bekijk HIER ons assortiment.

Waar groeit een San Pedro?

De San Pedro cactus behoort tot de Echinopsis familie. Je kunt de cactus vinden in het Andesgebergte en hij groeit op 3000 meter hoogte. Je kunt de San Pedro ook tegenkomen in Peru, Argentinië, Chili en Bolivia en wat minder vaak maar ook in Spanje.

Is San Pedro veilig te gebruiken?

Mescalineconcentraties kunnen aanzienlijk verschillen tussen individuele planten. Als zodanig kan een bereiding van San Pedro, gemaakt met 200-300 gram cactus, ergens tussen mild en robuust zijn in psychedelische kracht. Het is gebruikelijk om de dosis te schatten aan de hand van de lengte van stukjes cactus. 

GEWICHT

Maar onthoud dat dikkere stukken cactus meer wegen en veel meer mescaline kunnen bevatten. Een sectie van een cactus van 3,5 inch in diameter zou bijvoorbeeld meer dan tweemaal de mescaline hebben van een sectie met een diameter van 2,4 inch. Zoals aanbevolen door Fire Erowid zelf, is het punt hier om niet te veel aan te nemen over het mescaline-gehalte van een bepaalde cactus. Erowid schat de maximale veilige dosis mescaline op ongeveer 1.000 mg

WEES VOORZICHTIG

Probeer altijd ruim onder dat niveau te blijven en wees voorzichtig totdat je een cactusbron hebt waarvan de potentie voorspelbaar is. Als u betrouwbare en legale bronnen van verschillende psychedelica, zoals San Pedro wereldwijd, wilt vinden, kunt u de Ultimate Guide to Sourcing Psychedelic Medicines van Third Wave bekijken .

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat mescaline veel langer werkt dan psilocybine of zelfs LSD. Dus als het gaat om het plannen van je psychedelische ervaring, neem dan voldoende tijd voor je reis en rust daarna uit.