Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Schip onderweg naar Nederland met 538 kilo cocaïne

Drugs op het schip Desiree

In de haven van Philadelphia heeft de Amerikaanse douane deze week een grote drugsvangst gedaan. Op een schip dat op weg was naar Nederland werd door drugshonden 538 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van ruim 33 miljoen euro.

Grootste cocaïne vangst in twintig jaar

Het is de grootste drugsvangst in ruim twintig jaar in de haven aan de Amerikaanse oostkust. De blokken met wit poeder, in totaal 450 stuks, werden aangetroffen in dertien tassen op containerschip MSC Desiree. De tassen lagen in een container gevuld met natuurlijk rubber, met Nederland als eindbestemming. Alles bij elkaar woog de cocaïne 538 kilo. En echt, Radio 538 heeft daar niet mee te maken, het gewicht is puur toevallig.

Oorsprong Guatamala

De drugs die dinsdag werd aangetroffen bevond zich op een schip dat was geladen in Guatamala en vervolgens voer het via de Bahama’s naar Philadelphia. Voordat de Desiree naar de eindbestemming Nederland kon varen werd de cocaïne dus ontdekt.

A @CBP and @ICE led multi-agency investigation recorded the largest cocaine seizure in Philadelphia in 21 years. Authorities seize 1,185 pounds in 13 duffel bags in a shipping container from Guatemala. Details at https://t.co/B5czinSg4M #keepingcommunitiessafe pic.twitter.com/1h3K6CGUO0— CBP Mid-Atlantic (@CBPMidAtlantic) 21 maart 2019

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *