Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Schip onderweg naar Nederland met 538 kilo cocaïne

mrt 22, 2019

In de haven van Philadelphia heeft de Amerikaanse douane deze week een grote drugsvangst gedaan. Op een schip dat op weg was naar Nederland werd door drugshonden 538 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van ruim 33 miljoen euro.

Grootste cocaïne vangst in twintig jaar

Het is de grootste drugsvangst in ruim twintig jaar in de haven aan de Amerikaanse oostkust. De blokken met wit poeder, in totaal 450 stuks, werden aangetroffen in dertien tassen op containerschip MSC Desiree. De tassen lagen in een container gevuld met natuurlijk rubber, met Nederland als eindbestemming. Alles bij elkaar woog de cocaïne 538 kilo. En echt, Radio 538 heeft daar niet mee te maken, het gewicht is puur toevallig.

Oorsprong Guatamala

De drugs die dinsdag werd aangetroffen bevond zich op een schip dat was geladen in Guatamala en vervolgens voer het via de Bahama’s naar Philadelphia. Voordat de Desiree naar de eindbestemming Nederland kon varen werd de cocaïne dus ontdekt.

A @CBP and @ICE led multi-agency investigation recorded the largest cocaine seizure in Philadelphia in 21 years. Authorities seize 1,185 pounds in 13 duffel bags in a shipping container from Guatemala. Details at https://t.co/B5czinSg4M #keepingcommunitiessafe pic.twitter.com/1h3K6CGUO0— CBP Mid-Atlantic (@CBPMidAtlantic) 21 maart 2019