Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Schot gelost bij aanhouding drugskoerier

nov 11, 2021

Roosendaal – De politie heeft woensdag 10 november op de snelweg A58 een 36-jarige man uit Brussel aangehouden na een achtervolging die in eerste instantie startte in Breda. Het voertuig van de bestuurder crashte ter hoogte van Roosendaal, waarna de man te voet vluchtte.

Pistoolschot

De politie stopte zijn vlucht door het lossen van een schot en hield hem daarna aan. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en is aanspreekbaar. In het voertuig zijn meerdere zakken met verdovende middelen aangetroffen. Het voertuig waarin de verdachte blijkt van diefstal afkomstig te zijn en reed rond met kentekenplaten die op een ander voertuigen thuishoren. Het voertuig en de drugs zijn in beslag genomen. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het gebruik van het vuurwapen door de politie.

Hoge snelheden

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid wilden de bestuurder in Breda controleren. Na het geven van een stopteken sloeg de verdachte met hoge snelheden op de vlucht en ging spookrijden door Breda. Gezien de snelheid en de gevaarsetting raakte het voertuig uit het oog. Niet veel later zagen agenten het voertuig weer rijden en ook nu liet de man zich niet staande houden.

Crash bij Roosendaal

Hij vluchtte weer en reed de A58 op en eindigde met een crash ter hoogte van Roosendaal, waarbij hij een ander voertuig ramde. De inzittende van het geramde voertuig raakte gewond en is voor behandeling en controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door de crash en het onderzoek is de snelweg A58 enige tijd afgesloten geweest.

De politie doet onderzoek naar de herkomst van de drugs.

Bron en foto: politie.nl