Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Serieus, de nock and talk actie

feb 15, 2018

Het lijkt om te lachen, maar de Nederlandse polizei heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt. De hoofdrolspeler: agent Marius. Voor dag en dauw gaat deze agent met een collega in de regio Rotterdam op pad om drugskopers op de vingers te tikken.

En er is niet mis mee als de agenten kopers ophalen die zich onder de noemer ‘dealer’ kunnen scharen. Maar in een reportage van Eenvandaag zien we tot onze grote verbazing een agent die – serieus – aan gaat bellen bij iemand die via het Darkweb 2 gram MDMA had gekocht. 2 gram is officieel geen gebruikershoeveelheid natuurlijk, maar toch. Helaas was de persoon niet thuis dus ging het anti drugsforce team met hun hippe petjes achterstevoren op hun hoofd naar het volgende nietsvermoedende slachtoffer. En wat had hij op zijn geweten dan om twee dienders in alle vroegte aan de deur te krijgen? Meneer (19 jaar, thuiswonend) had EEN HALVE gram cocaïne gekocht op het Darkweb.

Wat is er toch aan de hand in Nederland? Lukt het niet meer om de grote vissen te pakken, of wordt de kleine gebruiker nu echt niets meer gegund? In elk geval concluderen wij weer dat er een klap belastinggeld is kapotgeslagen met deze volkomen zinloze actie.