Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Slag je slag, pillen nog nooit zo goedkoop

nov 8, 2019

Het team Grapperhaus jaagt zich helemaal de moeder op de pillendraaiers, maar wat blijkt: er is een gigantisch overschot in de markt waardoor xtc pillen goedkoper zijn dan ooit.

Gigantische industrie in Brabant

Brabanders zijn letterlijk wereldkampioen op het gebied van de productie van synthetische drugs. En daarom koop je in de gemeente Tilburg al voor 1,50 een pilleke.
In Brabant sneuvelt dit jaar waarschijnlijk een record. Vorig jaar ontdekte de politie er 22 drugslabs, dit jaar stond de teller eind oktober al op 21. Hoeveel labs er in totaal zijn? ,,We denken nog steeds dat we hooguit één op de vijf labs vinden” , zegt De Groot van de recherche.

Natuur en criminaliteit

Zolang het onschuldige xtc pilletje strafbaar is en blijft, zullen producenten elkaar naar het leven staan. Zeker als er een overproductie is, dan is het letterlijk vechten voor je plekje. Daarnaast heeft de illegaliteit nog een vervelende bijkomstigheid: afvalstoffen kunnen onmogelijk legaal ergens milieubewust worden aangeboden dus ze moeten worden gedumpt.

Legalisering is goedkoper

Het legaliseren van XTC is vele honderden keren goedkoper dan de strafbaarheid zoals we die nu kennen. Enorme teams kunnen worden opgedoekt, rechters kunnen zich weer over ernstiger zaken buigen en last but not least: het milieu wordt ontlast. Je hoeft de illegaal gedumpte zooi niet meer op te ruimen ook bovendien. Toch spelen er kennelijk belangen waardoor we een pilleke strafbaar willen houden. Vreemd.