Slagroompatronen

Slagroompatronen, daar moet je over schrijven

Geplaatst door

Bepaalde zaken zijn voor de media ‘hot’ om over te schrijven. Zo telde je tussen 2005 en 2010 als media niet mee als je niet over Viagra schreef en tot voor kort diende je zo af en toe een artikel te schrijven over GHB om serieus genomen te worden. En nu is het de beurt aan lachgas.

Iedereen schrijft over lachgas

Politie, de overheid, kranten en zelfs de lokale website van Surhuisterveen doen stevig mee aan intensief knip en plakwerk. Ze vertellen maar wat graag aan hun lezers hoe gevaarlijk het gebruik van lachgas is. Ze doen dit op aangeven van partijen die er overduidelijk op tegen zijn dat je lachgas gebruikt. En dat aangeven is niet helemaal compleet.

Niet alles wordt verteld

Er wordt niet gelogen over de gevolgen van het gebruik van lachgas. Maar er zijn wel dingen die niet worden verteld. Lachgas is namelijk zeer onschuldig en het wordt pas problematisch voor je gezondheid als je zeer grote hoeveelheden gebruikt gedurende een lange aaneengesloten periode. Maar dan is het verhaal niet meer zo spannend en zullen de mensen het minder snel lezen. En de mainstream media is hier geeneens van op de hoogte, dus die kan je het niet kwalijk nemen dat ze het niet vermelden.

Op de openbare weg aan een ballon

Toch verpesten gebruikers het een beetje voor zichzelf. Want het is natuurlijk absoluut not done om lachgas in de openbaarheid te gebruiken in parkjes en dergelijke. Doe dat gewoon lekker thuis met wat vrienden in plaats van op straat. Daarnaast is het overgrote deel dat het wel op straat doet te belazerd om de lege slagroompatronen en ballonnen achter hun reet op te ruimen.

Lachgas achter het stuur

En de grootste mafklappers zijn natuurlijk personen die tijdens het besturen van een voertuig lachgas gebruiken. Dan ben je gewoon een potentiƫle moordenaar als je dat doet.

Gebruik met mate

Lachgas gebruiken, daar is niets mis mee. Net zoals een biertje of een jointje op zijn tijd. Doe het met mate en bij voorkeur in besloten kring. Als je niemand tot last bent dan kom je ook niet in de krant en dan verstomt de berichtgeving vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *