Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Slim optreden of toevalstreffer?

jun 14, 2018

Lees het het onderstaande politiebericht en oordeel zelf of de politie -zoals ze zelf berichten- slim heeft opgetreden, of dat de aanhouding een toevalstreffer was.

Hardinxveld-Giessendam – Slim politieoptreden heeft op 12 juni geleid tot de vondst een kilo hennep en ruim veertienduizend euro aan contant geld. Een 42-jarige automobilist uit Papendrecht is aangehouden.

 

Twee agenten zagen op 12 juni rond 23.00 uur bij een tankstation aan de A15 bij Hardinxveld-Giessendam een benzineauto geparkeerd staan bij een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Dat wekte verbazing bij de agenten en een gesprek met de inzittende was het gevolg. De agenten werden door een enorme hennepwalm  verwelkomd, die veroorzaakt werd door meerdere zakken wiet die in de auto lagen. De agenten zagen ook een hockeystick, een stroomstootwapen en een grote hoeveelheid geld. De man werd direct voor witwassen aangehouden en al zijn spullen zijn in beslagggenomen, inclusief zijn auto. In zijn woning in Papendrecht werd niet meer in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte zit vast.

De spel- en grammatica fouten hebben we laten staan, alsmede het foutief gebruik van de term hennep; daar wordt wiet bedoeld.

Wij zeggen: toevalstreffer, ook na vier keer lezen hebben we niets slims in het verhaal kunnen vinden. En misschien was de goede man wel op weg om een coffeeshop te bevoorraden. Die verkopen immers dit spul volstrekt legaal!